Spitalul de Campanie de la Expo Arad se deschide! Pacienții cu formă ușoară de coronavirus vor fi evaluați medical acolo

  de Andreea Daniela B. | 19 octombrie 2020, 4:46 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Astăzi a avut loc o ședință la care s-a discutat despre câteva scenarii legate de gestionarea pandemiei. Printre acestea s-a vorbit și despre punerea în funcțiune a secției suport de la Expo Arad unde ar merge cei e prezintă forme ușoare de infectare și care pot pleca acasă după ce sunt examinați, neavând nevoie de internare, doar de izolare la domiciliu.

  Citește și Spitalul suport Covid de la Expo Arad ar putea să se deschidă, decizia se va lua în ședința de astăzi 

  Așadar, la finalul sedinței a fost luată hotărârea ca, începând de astăzi, investigațiile medicale specifice – în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticati cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua și la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional. Până acum, investigațiile medicale pentru pacienții care nu necesitau spitalizare continuă se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth însă, din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, s-a decis ca evaluarea medicală să se realizeze și la spitalul de campanie pentru a reduce timpii de așteptare pentru pacienți și pentru a evita aglomerația.

  ”Am decis, la nivelul Comandamentului de criză al SCJU Arad, să deschidem și Spitalul de Campanie amenajat la Expo Arad Internațional, strict pentru evaluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme ușoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceștia vor veni la spital cu ambulanța unde li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă, dintre pacienții evaluați aici vor fi unii care să necesite internare atunci vor fi direcționați către secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau la Spitalul Orășenesc Ineu. Am luat această hotărâre pentru a evita aglomerația la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.