luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Speranțe pentru Hanna! Un polițist cu suflet organizează un eveniment caritabil pentru micuța arădeancă diagnosticată cu Tumora Wilms

  de Lucian Dănilă | 21 februarie 2018, 6:14 PM | Știri Arad | Topic special

  4

  Hanna Detari, o micuță de numai trei ani, fiica unui pompier din cadrul ISU Arad, trece prin momente cumplite, momente pe care fiind atât de mică nu le conștientizează. Hanna a fost diagnosticată cu Tumora Wilms grad 4.

  Ce este Tumora Wilms? Este un tip de cancer renal rar, care afectează în special copiii. De asemenea, mai este cunoscut sub numele de nefroblastom şi este cel mai frecvent cancer de rinichi la copii. Boala afectează în special copiii de 3-4 ani şi devine mult mai puţin frecventă după vârsta de 5 ani. Tumora Wilms apare, cel mai des, la un singur rinichi, deşi uneori poate fi diagnosticat la ambii, simultan. Experţii spun că Tumoarea Wilms este cauzată de pierderea sau inactivarea unei gene supresoare de tumori numită QT1 pe cromozomul 11. Genele supresoare tumorale, în general, îngreunează creşterea tumorii şi controlează creşterea celulară.

  În această perioadă, Hanna urmează un tratament cu citostatice, iar cel mai probabil, pe 4 mai ar urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale la Clinica Universitară din Szeged. Costul acestei intervenții este de 30.000 de euro, bani pe care familia ei nu îi are.

  Tocmai de aceea, un polițist cu suflet a decis să sară în ajutorul micuței. Marius Gyenge, polițist în cadrul IPJ Arad, este conducătorul clubului de arte marțiale Dragonul Arad.

  „Hanna este un „dragon”. Unchiul ei și verișorii săi practică artele marțiale la clubul Dragonul și de multe ori Hanna a venit alături de ei la antrenamentele noastre. M-am întristat foarte tare când am auzit despre cazul ei și încercăm să facem ceea ce putem ca să o ajutăm.

  Duminică, 25 februarie, de la ora 10, la Galeria Real vom organiza un concurs de arte marțiale, kata și kumite, între sportivii de la Dragonul și cei de la clubul Tiger, condus de Liviu Meseșan. Banii adunați din taxa de înscriere vor fi donați părinților Hannei. De asemenea, pentru cei care vor și pot să asiste, va exista o urnă în care pot fi depuse sume de bani, fiecare după posibilități. Întreaga sumă va ajunge la familia micuței Hanna. Concursul va avea loc la intrarea dinspre Jumbo, lângă carusel.

  Va fi și un spectacol de zumba condus de Dorina și Ely” (Marius Gyenge, Dragonul Arad)

  marius 1

  FOTO: Marius Gyenge și sportivii pe care îi pregătește luptă pentru salvarea Hannei

  Tatăl Hannei, Csaba Detari, este pompier la unitatea din Bârzava, iar timp de zece ani a participat la zeci de acțiuni de salvare. Acum, cea care trebuie salvată este chiar fiica lui…

  „În spiritul credinței, omeniei și solidarității, facem un apel la bunăvoința tuturor celor care doresc să susțină financiar familia greu încercată a unui subofițer din cadrul ISUJ Arad – secția pompieri Bârzava – paramedic pe ambulanța SMURD care, la rândul său, a salvat zeci de vieți anual și a cărui fetiță, în vârstă de numai 3 anișori, a fost diagnosticată cu tumoarea Wilms Gradul 4 cu multiple metastaze pulmonare. Orice sumă, cât de mică, este de un mare ajutor”, (ISU Arad).

  CONTUL TATĂLUI HANNEI  LA CARE SE POT FACE DONAȚII ÎN LEI SAU ÎN EURO:

  RON: RO77RZBR 0000 0600 0963 9352 – DETARI CSABA;

  EUR: RO60 RZBR 0000 0600 2001 1868 – COD SWIFT RZBRROBU – DETARI CSABA ZOLTAN.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.