joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spectacolul Trupei Marionete – „Dorde neunde” – se mută pe scena mare a Teatrului Clasic

  de Special Arad | 9 februarie 2022, 2:33 PM | Cultură

  1

  „Dorde neunde”, cea mai recentă producție a Trupei Marionete se mută pe scena mare a Teatrului „Ioan Slavici”. Prima reprezentație în Sala mare are loc 17 februarie, de la ora 18:00.

  Proiectul teatral, coproducție Trupa Marionete a Teatrului Clasic și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, a cărui premieră a avut loc la finalul anului trecut, poartă semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu.

  „Am scris scenariul pornind de la un poem de Eduard Covali, text inspirat la rându-i din basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, cules de Petre Ispirescu. Propun o versiune puternică, actuală și vie a poemului dramatic ce poate părea vag desuet în ziua de azi. Dorința mea este de a face ca teatrul românesc pe texte fundamentale ale devenirii noastre, să renască, ca de fiecare dată, din propria-i cenușă” – spune regizorul Ștefan Iordănescu.

  Scenografia și muzica originală este semnată de Dorothea Iordănescu, iar costumele de Chic by Vali Cioban. Echipa artistică este completată inspirat de Maura Cosma (coregrafie), Lucian Moga (light design) și Lucian Matei (video design și mapping).

  Spectacolul este un bun prilej de reîntâlnire a publicului cu actorii arădeni: Lenuța Dorobanțu, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș, Sorin Calotă și Cosmin Blaga, dar și de cunoaștere a unor noi creatori. Este vorba despre Raluca Grumăzescu și Raul Lăzărescu – actori ai Teatrului „Merlin” din Timișoara.

  Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta peste 12 ani.

  Biletele se pot achiziționa fie online, pe www.eventim.ro, fie de la casieria Teatrului Clasic în zilele de marți, miercuri, vineri între orele 10:00 – 16:00, joi – între 10:00 – 14:00, sâmbătă și duminică: între 10:00 – 12:00 și 17:00 – 18:30. Relații și rezervări – la telefon 0744.475.147.

  Vă reamintim că accesul în sala de spectacole este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

  Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani.

  Participarea publicului este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Teatrul de marionete,nu se mai ocupa cu „marionete”?…acuma toata lumea este actor???întreb,că aș interveni și eu pe o scenă așa mare Arădeană,de ce se mai numește „teatrul de marionete”cind se joacă cu „actori”sau au și ei cabluri trase pe sus?…😏

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.