duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spectacol arădean, în cel mai important festival de teatru din țară

  de Special Arad | 18 octombrie 2019, 1:47 PM | Cultură

  0

  Cel mai important eveniment teatral al anului – Festivalul Național de Teatru – înscrie și în acest an pe afiș un spectacol al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre „Familia Ibsen” – un concept semnat de Cristian Ban.

  Este un demers teatral pornit de la texte precum „Nora”, „Femeia mării”, „Hedda Gabler” si „Strigoii”, dar și de la elemente din viața lui Ibsen. La toate acestea se adaugă multe lucruri citite despre femeile care l-au inspirat, despre cum erau privite acestea, în Norvegia, în secolul XIX. Se realizează astfel un soi de oglindă între societatea de atunci în care femeile erau în stare să facă gesturi cu adevărat îndrăznețe pentru epocă – să divorțeze, să împrumute bani fără acordul soțului, lucruri care atunci erau de neimaginat – și societatea de acum, spun creatorii spectacolului.

  Din distribuția spectacolului arădean fac parte actrițele Iulia Alexandra Dinu, Alina Vasiljević, Cecilia Donat Lucanu, Angela Petrean Varjasi, Iulia Pop Dragoș, Roxana Sabău și Carmen Vlaga Bogdan.

  familia ibsen teatru arad

  „Suntem din nou prezenți pe afișul Festivalului Național de Teatru și asta ne bucură și ne responsabilizează enorm. Prezența noastră în FNT vine să confirme, din nou, că ceea ce facem aici, la Arad, din punct de vedere teatral, e important și bine. Această confirmare a demersurilor noastre artistice ne obligă să ținem și de acum înainte ștacheta sus”, spune Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  Reprezentația spectacolului arădean este programată în 22 octombrie, de la ora 21:00, în Sala Pictură a Teatrului Național „I.L.Caragiale”.

  Festivalul Național de Teatru prezintă în cadrul celei de a 29-a ediții, 41 dintre cele mai importante spectacole românești ale momentului și 4 producții străine. Selecționerul FNT – manifestare care în 2019 se desfășoară sub motto-ul „Teatrul, clipa magică a istoriei” – este criticul de teatru Marina Constantinescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.