Papa a concediat conducerea principalei organizaţii caritabile a Vaticanului. Liderii sunt acuzaţi că au umilit şi hărţuit angajaţii

  de - | 23 noiembrie 2022, 8:18 AM | Internaţional

  0

  Papa Francisc a concediat conducerea principalei organizaţii caritabile a Vaticanului, după ce au apărut acuzaţii conform cărora angajaţii ar fi fost umiliți și hărțuiți. Caritas Internationalis, o confederaţie de 162 de organizaţii caritabile catolice din întreaga lume, coordonată de la Vatican, are mai mult de un milion de angajaţi şi voluntari în peste 200 de ţări.

  Concedierea conducerii a fost anunţată printr-un decret papal, făcut public de biroul de presă al Vaticanului. Într-o declarație separată, Departamentul pentru Dezvoltare de la Vatican, care supravehează activitatea Caritas Internationalis, a comunicat că mediul de lucru al organizației a fost verificat de o echipă independentă, care a inclus și psihologi. Aceștia au concluzionat, într-un raport, că atmosfera printre angajați este una de teamă. De asemenea, mai mulți foşti angajați ai organizației au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că au trăit într-un climat de “hărțuire, frică și umilire ritualică” care i-a determinat să plece.

  Citește mai mult pe digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.