duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Special New Music (26 august – 1 septembrie 2019) | Noutăți de la două trupe arădene, Unity of Opposites și Sur Austru, Subcarpați, The Lumineers, Tool și… John Coltrane!

  de Tomck@t | 1 septembrie 2019, 8:27 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Trupa arădeană Unity of Opposites a lansat cel de-al doilea videoclip, „Our Oblivion” (regizat de Mihai Sălăjan, arădean și el). Trupa arădeană Sur Austru a lansat și ea tocmai cel de-al doilea videoclip, la piesa „Jabracie”, extrasă de pe albumul de debut „Meteahna Timpurilor“, care va apărea în data de 20 septembrie la casa de discuri italiană Avantgarde Music. Avem noutăți și de la Subcarpați & Surorile Osoianu, The Lumineers, Lana Del Rey, Bombay Bicycle Club, Black Pumas, Cigarettes After Sex, Tool, Animal Collective, Sons of Kemet, Lupe Fiasco feat. Elena Pinderhughes, The Hold Steady, Ala.Ni și The Putreds (da, trupa lui Macanache)… DAR MAI ÎNTÂI: o piesă nemaiauzită de la legendarul artist jazz John Coltrane!

  După ce anul trecut a fost lansat „Both Directions At Once: The Lost Album”, acum s-a descoperit încă un album al lui Coltrane, nelansat până în prezent. „Blue World” a fost înregistrat în circumstanțe neobișnuite, în 1964, între înregistrările albumelor „Crescent” și „A Love Supreme”. Producătorul de film Gilles Groulx l-a rugat pe Coltrane să facă muzica pentru un film numit „Le chat dans le sac”. Saxofonistul a acceptat, dar a înregistrat mai multe versiuni ale unor melodii pe care le lansase deja. În film au fost folosite doar 10 minute din înregistrări, iar restul nu au fost auzite niciodată, până acum. „Blue World” e o reinterpretare a melodiei „Out of This World” de Harold Arlen, care apăruse în prealabil și pe albumul „Coltrane” din 1962.

  John Coltrane – Blue World

  Unity of Opposites – Our Oblivion

  Sur Austru – Jabracie

  Subcarpați & Surorile Osoianu – Limba Română

  The Lumineers – Left For Denver (Part 6 Of 10)

  Lana Del Rey – Doin’ Time

  Bombay Bicycle Club – Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)

  Black Pumas – Black Moon Rising

  Cigarettes After Sex – Heavenly

  Tool – Chocolate Chip Trip

  Animal Collective – Ballad of Reverend War Character

  Sons of Kemet – My Queen is Angela Davis

  Lupe Fiasco feat. Elena Pinderhughes – Cripple

  The Hold Steady – Confusion in the Marketplace

  Ala.Ni – Differently

  The Putreds – Gagica mea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.