joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Special Classic Movies: THX 1138 – „eternul” viitor distopic, dar surprinzător de artistic din partea lui George Lucas

  de Tomck@t | 15 noiembrie 2014, 5:53 PM | Film

  0

  THX 1138 este un film american sci-fi, din 1971, cum nu ți-ai fi închipuit că e în stare să regizeze George Lucas. Iar dacă acest lucru nu v-a convins, mai spunem că este produs de Francis Ford Coppola. În film apare Robert Duvall, Donald Pleasence, Don Pedro Colley, Maggie McOmie, Ian Wolfe și Sid Haig. THX 1138 descrie un viitor sumbru în care populația este controlată de polițiști androizi și în care se folosesc substanțe de suprimare a emoțiilor, inclusiv dorințele sexuale.

  Sinopsis: THX 1138 (Robert Duvall) lucrează într-o fabrică producătoare de androizi care vor funcționa ca ofițeri de poliție. Lucrul este periculos deoarece necesită manipularea materialelor explozive și radioactive. Colega sa de cameră de sex feminin, LUH, devine deziluzionată și conștientă ia o decizie de a încălca legea: nu-și mai ia medicamentele. LUH va înlocui în cele din urmă, în secret, medicamentele lui THX 1138 cu pastile inactive. După un timp și acesta va începe să aibă pentru prima oară emoții autentice și dorințe sexuale.

  thx 1 thx 2 thx 3 thx 4

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.