vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, reținută pentru 24 de ore sub acuzația de luare de mită

  de Special Arad | 29 februarie 2020, 9:22 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Fostul ministru al Sănătății, Sorina  Pintea, este audiată la DNA, la această oră. Pintea a ajuns la DNA central după mai multe ore de audieri.

  Perchezițiile de ieri din biroul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare, au fost făcute în urma unui flagrant care vizează achiziții publice. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în biroul fostului ministru ar fi fost găsiți 120.000 de lei. Surse judiciare au declarat  că Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant.

  „Este vorba despre un dosar care vizează unele achiziții publice. Dosarul este al Structurii Centrale”, au declarat sursele citate.
  UPDATE
  Comunicat. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei
  PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
  În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
  Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
  În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
  Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
  La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.