duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin și Roli se iau la întrecere cu cei mai buni din lume la Mondialul de Ultramaraton 50 km!

  de Lucian Dănilă | 30 august 2019, 5:29 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Sorin Mâneran și Roland Unterweger (în fotografia de sus care îl are la mijloc pe prietenul lor, Dacian „Daco” Todincă) nu mai au nevoie de nici o prezentare. Multipli campioni la alergări pe distanțe lungi, cei doi arădeni se iau duminică la întrecere cu cei mai buni alergători din lume în Campionatul Mondial de Ultramaraton care va avea loc la Brașov.

  Sorin și Roli au o relație specială. Adversari în mai multe competiții de profil, cei doi sunt foarte buni prieteni și se ajută mereu unul pe altul. Sorin Mâneran este de cinci ori campion al României la proba de maraton, titluri câștigate în ultimii cinci ani consecutiv. Roli Unterweger este campionul României la Ultramaraton, competiție pe care a câștigat-o în luna mai la Timișoara. Atunci, în 6 ore de alergare, Roland Unterweger a alergat 77,45 de kilometri! Altfel spus, Roli a alergat în doar șase ore distanța dintre Arad și Sebiș. Chiar pare uluitor… Performanța este cu atât mai mare cu cât la ea au participat și alergători profesioniști!

  Ei vor reprezenta România, Aradul și clubul CS UAV Arad.

  Printre adversarii lui Sorin și a lui Roli se numără și japonezul Nao Kazami. Născut pe 9 aprilie 1983, Nao Kazami este deținătorul recordului mondial de alergare pe distanța de 100KM. Performanța fantastică a fost realizată pe 24 iunie 2018, la Ultramaratonul Lake Samora 100KM (editia a 33-a).

  Nao Kazami a terminat cursa cu timpul de 6:09:14, cu o medie de 3 minute si 41 de secunde pe kilometru.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.