sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sorin și Roli au cucerit Rotterdamul! Aradul e, într-adevăr, în față (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 19 decembrie 2016, 12:27 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Cât de tare trebuie să fii să performezi mereu după ce unii te calcă în picioare? În urmă cu un an, un director de tristă amintire rostea niște cuvinte incalificabile despre un sportiv care urcă Aradul pe toate podiumurile concursurilor la care participă.

  „E un bețivan”, spunea atunci acel director despre Sorin Mîneran, „Miki”, cel care cu care cu câteva săptămâni înainte de acele jigniri cucerea al doilea titlu național consecutiv la maraton. Atunci, Sorin a fost dat afară din camera în care era cazat la club, i s-a tăiat indemnizația care nu depășea 1.000 de lei și nu i s-au mai cumpărat nici măcar pantofii „Adidas” pentru concurs.

  Nu a rămas singur. Oamenii de bine, oamenii faini de lângă el au continuat să-l susțină și în acest an, Sorin a câștigat din nou titlul de campion al României la maraton în urmă cu două luni și jumătate. Acum și-a oferit un final de an perfect. Sorin Mîneran a participat ieri la cursa de semimaraton de la Spijkenisse, la periferia Rotterdamului, în Olanda, și a câștigat.

  În Olanda sportul este o religie. Acolo toată lumea aleargă, toată lumea merge cu patinele, cu bicicleta, sunt buni la fotbal, la handbal, la tot ceea ce fac. Chiar și așa, acest băiat născut la Ineu (așa cum se vede și pe documentația concursului), cu o greutate de numai 58 de kilograme, fără pietre în buzunar, a înfruntat vântul și umiditatea din Țările de Jos și a câștigat concursului cu un avantaj considerabil. Nu a fost, e drept, cel mai puternic concurs posibil, dar când ești pe primul loc te numești campion în orice condiții. Nu a scos cel mai bun timp al său. Recordul său la semimaraton este undeva la 1:06.00, acum a venit în 1:11:20, dar luând în considerare și faptul că este final de sezon dar și condițiile de alergare, timpul este excelent. De campion!

   

  „A fost greu mai ales pentru că am fost singur. Nu am avut niciun cunoscut cu mine. A fost greu și pentru că a fost umiditate. Nu a fost chiar atât de frig, erau 9 grade Celsius, dar umiditatea te afecta. Am luat avans față de concurenți încă după prima mie de metri pe care am parcurs-o în 2,51 minute. Apoi am câștigat aproape cu un kilometru distanță față de al doilea venit. Acum sunt la Roli Unterweger acasă, la Beveren, în Belgia. Stăm și povestim. Și el a alergat bine la maraton” (Sorin Mîneran)

   

  Roli Unterweger a ales să participe la proba lui favorită. A sosit al 7-lea, al 3-lea la categoria sa, cu un timp de 2:49:53, un timp excelent pentru finalul de sezon, pentru o cursă disputată pe umiditate excesivă, vânt și frig, dar dincolo de toate un timp excelent pentru un băiat care practică acest sport dintr-un hobby, un hobby care l-a făcut să performeze pe asfaltul unor orașe uriașe ca Paris, Berlin, Munchen, Viena sau celebrul maraton de la Atena, de la locul originilor acestei curse milenare.

   

  După 46 de ai de când UTA făcea istorie la Rotterdam împotriva lui Feyenoord, pe atunci campioana Europei și a lumii, alți doi arădeni fac performanță în acel colț de lume, semn că arădenilor le priește acel aer indiferent de perioadă.

  Aradul este în fața prin prestația acestor doi sportivi. Bravo Sorin, bravo Roli, să aveți un final de an minunat și un an 2017 mai bun decât acesta care se încheie în curând.

  mineran-1 mineran-2 mineran-3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.