Sorin și prietenii lui mișcă Ghiorocul! În apă, în picioare sau pe două roți, străzile comunei arădene se vor umple de tineri

  de Lucian Dănilă | 10 iulie 2018, 1:54 PM | Sport

  0

  Sorin Mîneran este unul dintre cei mai cunoscuți și populari atleți ai Aradului. A câștigat de patru ori consecutiv titlul de campion al României la maraton și, mai mult, a câștigat definitiv și lupta cu cei care au încercat să-l târască într-un urât și nedrept caz de dopaj. De asemenea, în cariera lui, a câștigat zeci de probe de semimaraton și chiar este în Guiness Book alături de alți câțiva atleți din România.

  Deși parcurge zilnic zeci de kilometri pregătindu-se pentru următoarele curse care au ca mare obiectiv participarea la proba de maraton a Olimpiadei de la Tokyo din 2020, Sorin și prietenii săi din Asociația Pro Activ pentru Viitor organizează un Triatlon la Ghioroc, la data de 18 august. Partenerii lui Sorin în acest proiect sunt Mircea Crișan, Mircea Andrei Pința și fratele său, Constantin Mîneran, cei care au și gândit traseul.

  Va fi o probă „scurtă” și una mai „lungă”. Cea „scurtă” denumită SPRINT va fi de 700 de metri înot – 30 km de bicicletă – 5 km alergare. Cea „lungă” denumită OLIMPIC este dublă, adică: 1400 m înot – 60 km bicicletă – 10 km alergare.

  Se va alerga pe străzile Ghiorocului, iar traseul pentru biciclete va fi pe ruta Ghioroc – Cuvin – Covăsânț – Șiria și înapoi, iar proba de înot va avea loc, evident, în Lacul Ghioroc.

  Sorin, cei doi Mircea și Constantin așteaptă un număr cât mai mare de sportivi să se înscrie, concursul fiind deschis atât pentru sportivii de performanță cât și pentru cei amatori. Va fi prezent la start și campionul României la triatlon, Ciprian Bălănescu.

  Sorin Mîneran își vede între timp și de cariera de atlet. El a câștigat toate concursurile din acest an la care a participat, iar acum se pregătește pentru „naționalele” de maraton din luna octombrie de la București. El a fost primul în proba de maraton de la Timișoara, a câștigat cursa de 25 de km de la Lugoj, tot primul a sosit în proba de 25 de km de la Hulst din Olanda și un semimaraton la Petrovaselo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.