duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Sorin Oprescu rămâne în arest. Nu i-a convins pe judecători

  de - | 7 septembrie 2015, 7:02 AM | Naţional

  3

  UPDATE (14.09.2015):  Sorin Oprescu rămâne în arest

  Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a încearcat ore în şir să-i convingă pe magistraţi să-l lase în libertate. După ce a fost arestat în urmă cu o săptămână pentru luare de mită, magistraţii au judecat astăzi contestaţia făcută de edil şi au decis ca Oprescu să rămână în arest.


  Procurorii DNA l-au reţinut pe primarul general al Capitalei, în urma unui flagrant de luare de mită. Oprescu va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Primarul ar fi primit 25.000 de euro sâmbătă de la şeful unei instituţii din primărie, care ar fi intermediat mita. El a fost reţinut sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit banii de la patru denunţători

  „În  perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti”, se arată în ordonanţa de reţinere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

  Conform documentului citat, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. Un procent de 10% din valoarea contractului ar fi fost cerută pentru Sorin Oprescu.

  „Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar”, mai arată anchetatorii.

  Potrivit procurorilor anticorupţie, sâmbătă, în baza în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea Primăriei şi o persoană de încredere a primarului, Oprescu ar fi primit de la primul  25.000 euro din 60.000 euro pretinşi de cei doi de la patru denunţători pentru Oprescu.

   Primarul Capitalei va fi dus, duminică, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

  Totodată, în cursul zilei de astăzi, 6 septembrie, vor fi efectuate percheziţii atât la sediul Primăriei Generale a Capitalei, cât şi la domiciliul primarului Oprescu.

  UPDATE:

  Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat pentru 30 de zile. Judecătorii au emis un mandat de arestare după ce Oprescu fusese reținut sâmbătă noaptea de DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Procurorii DNA au găsit suma de 25.000 de euro asupra edilului, dintre care 5.000 de euro erau marcați. Principala acuzație – Oprescu a aderat, în 2013, la un grup organizat din cadrul Primăriei București, edilul primind 10% din valoarea contractelor pe care operatorii economici le încheiau cu Primăria. În cazul său au existat patru denunțători, anunță Realitatea TV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Același scenariu, alți hoți. Deja e plictisitor. Oprescule ai fost lucrat demult. Acum nu dispera că nici ioțcu-al nost n-a stat la popa șapcă nici cât să-i lucească un pic turul pantalonilor că iată-l retrăind lângă relaxantul jacuzzi. Și tu tre să ai unul. Dar oare mai sunt șanse de recuperare a sumelor încasate cu titlu de mită în acești ani? Nu. Dar nici denunțătorii nu E oameni. Ei de ce nu PLĂTEȘTE că și ei au ținut legătura cu mituitul și s-au înfruptat împreună din bunătățile acelor contracte?! Ce legi E astea?! Uite cum scăpă și e/vanghelionu ăsta! Are prunc, are șanse. Mata ai diabet urcat rău. Atunci NU șanse. Sau poate se arată una sub forma scrisului. Adi Năstase a scris o carte, Becali – două, Niculae, cinci. Luna și două cărți scoase. Și încă științifice. Vezi, domne ce a ajuns și cartea? O scrii, nu importă ce (oricum nu o citește nimeni, nici măcar autorul) o publici și ți se scad drastic zilele de bulău!! Scrie și mata. Dacă îți tremură mâna – scriu eu din ce perioadă a matale îți convine. Îi fac pe toți să plângă și să se harachireze în masă la poarta ”petenciarului” unde zaci mata. Și dă-mi vreo 3 la sută din tot ce-ai încasat în acești ani hașurați de DNA. Mie-mi ajunge. Cică dacă ai carte ai parte. Da, de zile mai puține la bulău. Până la urmă tagma cea mai densă de scriitori va adăsta la pușcărie. Nu-i onorabil să zici: am scris o carte la închisoare FIIND?! E cazul deja să clădiți prima librărie a deținuților/autori de carte. PS – dacă niculae nu mai poate scrie a 6-a carte i-o scriu eu. Poate că dacă nu-i mai științifică , iese din pârnaie. Cred că de aia nici n-a ieșit. Că n-au înțeles ĂIA ce e cu științifica. Mai bine o carte de fotbal cu meciuri trucate/vândute, ceva ”afaceri” cacondiment plus înjurături personale și de gașcă 10 per pagină. Succes garantat, Oprescule, și ție. Tu să scrii ceva can/can din primăria capitalei (umblă la categoria amanți) să nu te uite nici femeia de serviciu. Mie mi-a plăcut obrazul tău demn de pușcăriabil. Nici n-or apucat să se obișnuiască euroii la mata în buzunar că te-or și săltat nagâții ăștia. Am o bănuială căcând au fost mici n-or avut numa note proaste și 7 la purtare. Și ce s-or făcut ca meserie? Mascați. Fii tare, fă-ți normă la pagini per zi și ieși după un raft de cărți aruncate flegmatic pe masa ”derectorului de petenciar”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.