Sorin Grindeanu: „Experții români au finalizat măsurătorile pentru brațul Chilia, pe partea ucraineană”

  de - | 22 March 2023, 7:41 PM | Internaţional

  0

  Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu precizări referitor la măsurătorile solicitate pentru brațul Chilia și pentru canalul Bâstroe. Grindeanu susține că experții români au finalizat măsurătorile pe sectorul partea ucraineană a brațului Chilia.

  „Experții Ministerului român al Transporturilor și Infrastructurii au finalizat măsurătorile pe sectorul de Dunăre de pe Brațul Chilia (partea ucraineană, între km 22 și km 116, unde autoritățile de la Kiev ne-au permis accesul).

  Măsurătorile au fost efectuate cu nave românești (Donaris 1, Donaris 2 și Donaris 3) și cu experți români. Pe durata acestor măsurători au avut acces la bordul navelor noastre și experți ucraineni, invitați în calitate de observatori”, a transmis ministrul Transporturilor, într-o postare pe Facebook.

  Referitor la măsurătorile pe canalul Bâstroe, Grindeanu susține că „România a solicitat de mai multe ori acordul Ucrainei pentru a continua măsurătorile cu echipaje și nave proprii pe sectorul cuprins între km 11 și km 22 al Brațului Chilia și pe canalul Bâstroe”.

  „Autoritățile ucrainene au transmis părții române doar că sunt dispuse să facă măsurători pe aceste sectoare de Dunăre cu nave și experți ucraineni. Pentru aceste măsurători s-au arătat dispuse doar să primească doi experți români la bordul navelor ucrainene.  

  Până în prezent, partea ucraineană nu a transmis României data la care vor începe măsurătorile și nici momentul în care experții români vor putea urca la bordul navelor ucrainene. Nu au fost transmise părții române nici sectoarele unde ar urma să fie efectuate aceste măsurători”, a punctat ministrul.

  Citește mai mult pe Adevărul.ro.

   

  Citește și: Ucraina și-a dat acordul scris ca România să înceapă măsurătorile pe Canalul Bâstroe • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.