Sondaj CURS. Românii sunt mai îngrijorați de prețul facturilor decât de război. Pe cine ar vota dacă ar avea loc alegeri

  de - | 13 March 2022, 4:30 PM | Naţional

  0

  Potrivit unui sondaj CURS, realizat pe un eşantion de 1172 de români, în perioada 2-11 martie, oamenii sunt mai preocupați de creșterea facturilor decât de izbucnirea unui război.

  Cei mai mulți dintre cei consultați sunt îngrijorați de facturile la electricitate şi gaz, precum şi de scumpirea alimentelor. Urmează războiul din Ucraina şi situaţia geo-politică a ţării noastre.

  Întrebați dacă sunt la curent cu invazia Federației Ruse în Ucraina, 95% au răspuns „Da”, 3% „Nu” și 2% „Nu răspund”.

  slide7 k7bo

  76 la sută dintre respondenți cred că România merge într-o direcție greșită și doar 13% sunt de părere că ne îndreptăm într-o direcție bună. 11 la sută au răspuns că nu știu sau nu îi interesează, scrie turnulsfatului.ro.

  Principalele probleme de care guvernanţii ar trebui să se ocupe de urgenţă sunt: prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (21%), urmate de război, armată, siguranța națională (18%). Problematica sănătăţii şi a pandemiei se află pe locul 3 cu 12% din voturile celor chestionaţi, procent similar şi pentru chestiunile legate de economie şi criza financiară.

  slide4 ncde

  PSD conduce în intenția de vot, PNL în urcare, iar AUR scade

  Partidul Social Democrat conduce în opțiunile electoratului cu 36%, PNL este pe locul doi cu 20%, iar AUR încheie top 3 cu 14%, arată datele unui sondaj de opinie CURS la nivel național, realizat în perioada 2-11 martie și publicat sâmbătă seară, 12 martie, scrie Libertatea.

  Spre comparație cu ultimul sondaj CURS, realizat în perioada 22-29 ianuarie, partidul condus de Marcel Ciolacu a urcat cu un procent, partidul condus de Florin Cîțu a crescut cu 3 procente, în timp ce partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a scăzut cu două procente.

  Totodată, partidul condus acum interimar de Cătălin Drulă a scăzut cu două procente. De la 10%, cât avea în ianuarie, pe vremea când încă era condus de Dacian Cioloș, a ajuns acum la 8%, mai arată datele sondajului de opinie CURS.

  În același timp, comparativ cu ianuarie, UDMR și-a păstrat procentul de 5%.

  slide6

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.