Somaleză cu document german ce aparţinea altei persoane, depistată de poliţiştii de frontieră

  de Special Arad | 29 ianuarie 2019, 2:00 PM | Urmăriți

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat o femeie, cetăţean din Somalia, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de un document de călătorie pentru refugiaţi eliberat de autorităţile germane ce aparţinea altei persoane.

  În data de 28.01.2019, în jurul orei 16:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru a ieși din țară, o femeie care călătorea ca pasager într-un autocar,  înmatriculat în România.

  La controlul de frontieră, ea s-a legitimat cu un document de  călătorie pentru refugiați eliberat de autorităţile din Germania, însă, cu ocazia inspecţiei documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este cetățean din Somalia, se numeşte A.R. și are 34 de ani. A recurs la această metodă deoarece nu posedă o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen şi intenționa să ajungă într-un stat din vestul Europei.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.