miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Soluții creative pentru școala online la Șiștarovăț: Învățătoarea lasă materialele didactice la magazinul din comună!

    de Dan Lazăr | 30 aprilie 2020, 4:57 PM | Şiştarovăţ | Știri Arad | Topic special

    1

    Creativitatea este o caracteristică importantă a poporului nostru, iar acest lucru este demonstrat și de soluțiile găsite de cadrele didactice în cazul elevilor din zonele defavorizate, care nu au acces la tehnologie pentru a putea participa la școala online. O astfel de zonă este și cea din sudul județului Arad, Șiștarovăț – Cuveșdia, aflată la graniță cu județul Timiș, unde semnalul de internet este mai rar decât capra neagră…

    Conducerea Școlii Primare „Sever Bocu” din Șiștarovăț, împreună cu cadrele didactice, a decis ca în acele cazuri în care nu se poate lua legătura cu elevul prin tehnologie, fie din lipsa acesteia, fie a semnalului de internet, învățătoarea să lase materialele didactice la magazinul din Șiștarovăț, acolo unde părinții elevilor din cele două localități amintite își fac cumpărăturile. Bineînțeles, feedback-ul vine tot prin magazinul din comună, de unde învățătoarea preia temele, portofoliile realizate de către elevi. De remarcat că în această situație sunt aproximativ 30% dintre elevii școlii din Șiștarovăț.

    Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Șiștarovăț se ridica la 358 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 383 de locuitori. Șiștarovăț, cea mai mică comună din județul Arad, este formată din satele: Cuveșdia, Labașinț, Șiștarovăț (reședința) și Varnița, ultimul avea în 2016 doar trei locuitori.

    În ceea ce privește clădirea școlii din Șiștarovăț, în ultimii ani primăria a renovat interiorul școlii, a montat geamuri termopan și a construit grupuri sanitare în interior, însă cel puțin până la toamnă elevii vor trebui să învețe online sau cu ajutorul magazinului din localitate… Asta dacă nu se schimbă lucrurile în ceea ce privește semnalul de internet (lucru greu de crezut că se va realiza) și a dotării copiilor cu device-uri (tablete, calculatoare, dispozitive mobile etc), „mingea” fiind acum în terenul statului, pentru că Șiștarovăț este doar unul dintre numeroasele astfel de cazuri din țară. Din fericire, pasiunea și creativitatea dascălilor nu îi lasă nici pe copiii din zonele mai defavorizate fără acces la educație.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    3 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.