duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Șoferii care parchează în stațiile de autobuz, ținta polițiștilor locali! Se dau amenzi și puncte de penalizare

  de Special Arad | 26 februarie 2021, 10:33 AM | Știri Arad

  0

  În condițiile în care numeroși șoferi utilizează spațiile destinate îmbarcării/debarcării călătorilor din mijloacele de transport în comun ca parcări pentru vehicule, polițiștii locali își intensifică acțiunile de eliberare a stațiilor de autobuz și tramvai, pentru a facilita accesul acestora și pentru a elimina riscurile producerii unor accidente.
  Acțiunile din ultimele zile s-au desfășurat în mod repetat în Piața Spitalului, Piața UTA, cartierul Micălaca și pe Calea „Aurel Vlaicu”, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de sesizări privind astfel de situații. Polițiștii locali au aplicat 68 de amenzi, în valoare de 16.385 lei, pentru nerespectarea normelor prevăzute în Regulamentul de aplicare al Codului Rutier – Art. 142 lit. g) din HG 1391/2006.

  În următoarele săptămâni, pe fondul mobilității în creștere a arădenilor, facilitată de îmbunătățirea condițiilor meteo, acțiunile de eliberare a zonelor de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor continua cu aceeași frecvență.

  Conducătorii auto care ignoră regulile de circulație și parchează autoturismele în stațiile mijloacelor de transport în comun riscă amenzi cu valoare cuprinsă între 290 și 435 lei, la care se adaugă și 2 puncte de penalizare în cazul opririi.

  În cazul staționării neregulamentare valoarea punctelor de amendă crește (fiind vorba despre 4-5 puncte amendă, cu valoare cuprinsă între 580 și 725 lei, plus 3 puncte de penalizare), aplicându-se inclusiv măsurile tehnico-administrative de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.