Șoferii care iau persoane „la ocazie” vor fi amendați cu sume între 1000 și 5000 de lei

  de Special Arad | 24 iulie 2014, 11:47 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Ministerul Transporturilor a repus în dezbatere publică un proiect de act normativ care stabileşte că şoferii care transportă persoane „la ocazie”, fără autorizaţie, riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

  Proiectul de ordonanţă vizează completarea Legii 38/2003, care reglementează autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii şi controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere.

  Autorii documentului apreciază că în ultima perioadă s-a constatat existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, care afectează în mare măsură transportul local şi judeţean de persoane, cu efecte negative majore asupra activităţii economice a firmelor autorizate, bugetului de stat şi siguranţei circulaţiei rutiere.

  În plus, practicile ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane.

  Conform proiectului, de amenzi cuprinse între 1.000 lei şi 5.000 lei sunt pasibile şi persoanele fizice sau juridice care transportă cu autoturisme fără respectarea prevederilor articolului 7 din lege, care prevede că transportul în regim de taxi sau de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi.

  În prezent, legea prevede amenzi similare pentru taximetriştii care intervin asupra aparatului de taxat, precum şi pentru clienţii, funcţionarii autorităţii de autorizare, dispeceratelor de taxi, transportatorilor autorizaţi sau conducătorilor auto care nu respectă diverse prevederi.

  sursa: gandul.info

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.