marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Șofer de autobuz amendat pe autostrada Arad-Nădlac cu 30.000 de lei din cauza tahografului

  de Ioana Costaș | 1 februarie 2024, 4:14 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Șoferul unui autobuz s-a ales cu o amendă în valoare de 30.000 de lei din cauza tahografului, după ce a fost oprit în trafic de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac. În autobuz se aflau 26 de pasageri, destinația acestuia fiind Italia.

  Polițiștii au depistat, în urma verificărilor, că șoferul autobuzului – un bărbat de 34 de ani din județul Vaslui – utiliza altă cartelă tahografică decât cea emisă pe numele său, iar cartela sa avea înregistrate cinci abateri dintre care patru erau cu privire la timpii de odihnă. Și cel de-al doilea șofer al autocarului a fost amendat. Pe lângă cele două amenzi aplicate șoferilor – de 30.000 de lei, respectiv 1.000 de lei – polițiștii au indisponibilizat autobuzul până la punerea în legalitate.

  La data de 31 ianuarie polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au oprit, pentru control un autobuz cu pasageri, care se deplasa pe A1, calea 1, la km 584. La volanul autobuzului a fost identificat un bărbat de 34 de ani, din județul Vaslui, care transporta 26 de pasageri spre Italia.

  Verificările polițiștilor au stabilit că șoferul utiliza altă cartela tahografică decât cea emisă pe numele său, iar cartela sa avea înregistrate 5 abateri. Conducătorului auto cu care acesta efectua cursa i-au fost constatate 4 abateri cu privire la nerespectarea timpilor de odihnă. Șoferul autobuzului a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 de lei, iar al doilea șofer cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Autobuzul a fost indisponibilizat până la punerea în legalitate”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

  Aceștia atrag atenția „tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave”.

  Citește și: Amendat cu 31.000 de lei pe autostrada Deva-Nădlac, pentru nereguli la tahograf

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.