Ungaria, sancționată pentru comportamentul fanilor de la Euro 2020 – Decizia finală luată de UEFA

  de - | 17 November 2021, 8:07 PM | Sport

  1

  Comisia de Apel a UEFA a anunţat, miercuri, deciziile în cazul federaţiei din Ungaria, sancţiuni venite ca urmare a comportamentului discriminatoriu al suporterilor la trei meciuri din cadrul Campionatului European 2020.

  Apelul federaţiei ungare a fost acceptat parţial, astfel că naţionala Ungariei este sancţionată cu disputarea cu porţile închise a următoarelor două meciuri sub egida UEFA în care este gazdă. Însă în cazul celui de-al doilea meci, sancţiunea este suspendată pe o perioadă de doi ani.

  De asemenea, forul de la Budapesta a fost amendat cu 100.000 de euro şi va trebui ca la următoarele două partide de acasă ale naţionalei să afişeze un banner cu mesajul: „#EqualGame” şi cu logo-ul UEFA.

  În iulie, Federaţia Ungară de Fotbal fusese sancţionată de Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA cu disputarea a trei partide de acasă cu porţile închise, dintre care în cazul uneia sancţiunea era cu suspendare pe doi ani, cu o amendă de 100.000 de euro şi cerinţa de a afişa la cele trei meciuri banner-ul cu mesajul „#EqualGame”.

  Meciurile la care s-au semnalat problemele care au dus la aceste sancţiuni sunt Ungaria – Portugalia (15 iunie), Ungaria – Franţa (19 iunie) şi Germania – Ungaria (23 iunie), toate trei de la Euro 2020, scrie News.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.