duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șoc în lumea muzicii! Prince, celebrul cântăreț american, a murit în această seară la 57 de ani

  de Special Arad | 21 aprilie 2016, 8:27 PM | Monden

  0

  Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în Paisley Park, California.

  Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată.

  Conform TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.

  Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999”, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

  Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

  „Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

  În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121” (2006) şi ” LOtUSFLOW3R” (2009).

  Anul trecut, în decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii săi, lansând, fără niciun anunţ prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.

  Albumul conţine şi două piese ce au fost lansate anterior, „Baltimore”şi „Screwdriver”, însă acestea au fost incluse pe noul disc în versiuni reorchestrate.

  Precedentul album de studio al artistului american, intitulat „HITRUN Phase One”, a fost lansat la începutul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat în exclusivitate, pe platforma Tidal.

  SURSA: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.