Update Soare pe ulița tenisului! Două fete din România joacă finala turneului Wimbledon Under 14, aflat la prima ediție! Pe tabloul băieților, un român a fost semifinalist

  de Dan Lazăr | 10 July 2022, 7:24 AM | Sport

  0

  UPDATE. Alexia Ioana Tatu, favorita nr 1 a turneului, s-a impus cu 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

  Performanță importantă pentru tenisul juvenil din țara noastră, finala de simplu a turneului de la Wimbledon pentru jucătoare sub 14 ani fiind o afacere 100% românească, notează FR de Tenis.

  Duminică, în ultimul act al întrecerii care se dispută în premieră la All England Club, se vor afla față în față Alexia Ioana Tatu (favorita numărul 1, legitimată la CS Ten Club Tenis Buzău) și Andreea Diana Soare (favorita numărul 5, legitimată la Clubul Sportiv Medgidia), ultima a obținut calificarea cu puțin timp înainte de startul turneului, în urma unui turneu Tennis Europe jucat la Roehampton.

  Alexia Ioana Tatu a trecut sâmbătă, 9 iulie, în semifinale, de Sol Ailin Larraya Guidi (Argentina), cu 6-0, 6-3, în timp ce Andreea Diana Soare a dispus, tot în două seturi, scor 6-0, 7-5, de Isabelle Brtton (Marea Britanie).

  În grupe, cele două sportive din țara noastră au obținut numai victorii. Astfel, Alexia Ioana Tatu le-a învins pe Giselle Isabella Guillen (Australia), cu 6-2, 6-4, pe Marianne Angel (Mexic), cu 3-6, 6-0, 10-2 și pe Arabella Loftus (Marea Britanie, favorita numărul 7), cu 6-1, 6-0.

  La rândul său, Andreea Diana Soare a câștigat partidele cu Aishwaraya Jadhav (India), scor 6-3, 6-2, cu Aishi Das (Noua Zeelandă), scor 6-4, 6-4 și cu Mika Stojavljevic (Marea Britanie), scor 1-6, 6-4, 10-3.

  În turneul băieților, Matei Todoran (Club Sportiv Transilvania 2010) s-a oprit în semifinale, fiind învins de Carel Aubriel Agounoue (Statele Unite ale Americii), scor 6-3, 4-6, 9-11. În grupe, Matei Todoran, favoritul numărul 2, i-a învins pe Benjamin Chelia (Argentina), scor 6-2, 6-2, pe La Hunn Lam (Insulele Mariane), scor 6-1, 6-2 și pe Keaton Hance (SUA), cu 3-6, 6-3, 10-4.

  PS: În același timp, la Arad, se desfășoară Cupa „UTA”, la baza coordonată de Ovidiu Fereștean întrecându-se copii de 10, 12, 14 și 16 ani.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.