marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Zile solemne la Arad: 15 ani de la înființarea SMURD, aniversați și în prezența lui Raed Arafat

  de Special Arad | 9 iunie 2023, 4:41 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Joi și vineri au fost zile de sărbătoare pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad. Au fost marcați 15 ani de la înființarea SMURD Arad. La ceremonia de astăzi a participat și Raed Arafat, şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă.

  „Cu emoție și împlinire în suflet, am ajuns la finalul celor două zile pline de evenimente și momente speciale care au marcat aniversarea a 15 ani de la înființarea SMURD Arad.

  În aceste zile, am avut ocazia de a reflecta asupra progresului incredibil pe care l-am înregistrat și de a sărbători realizările remarcabile ale acestei structuri pentru comunitatea noastră.

  Am început aniversarea cu conferințe medicale susținute de experți și profesioniști în domeniul medical.
  Aceste prelegeri au adus lumină asupra inovațiilor și progreselor în asistența medicală de urgență, consolidând cunoștințele noastre și pregătirea pentru a face față provocărilor viitoare.

  Apogeul sărbătorii a fost atins în ziua a doua, la Festivitatea de omagiere găzduită în Sala Vasile Goldiș a Consiliului Județean Arad.
  Aici, într-un cadru solemn, am avut onoarea de a-i avea alături de noi pe domnul secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat și pe domnul general, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi.

  Prezența dânșilor a adus un plus de importanță evenimentului și a subliniat recunoașterea la nivel național a contribuției SMURD Arad în domeniul intervențiilor de urgență.

  După festivitate, ne-am îndreptat spre parcarea Kaufland – Banu Mărăcine, unde Caravana SMURD «Fii pregătit» și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență au fost deschise pentru vizitatori. Aici, participanții au avut ocazia să interacționeze cu specialiștii și voluntarii, să învețe și să exerseze tehnicile de prim ajutor și să înțeleagă mai bine importanța pregătirii în fața situațiilor critice.

  Elicopterul SMURD, un simbol al salvării și ajutorului rapid, a fost o atracție deosebită pentru toți participanții.
  Prezentarea elicopterului în parcarea Kaufland – Banu Mărăcine a oferit ocazia de a admira echipamentele impresionante și de a obține informații de la echipajul dedicat misiunilor aeromedicale.

  Aceste două zile au fost pline de învățare, descoperire și emoție. Am reușit să sărbătorim într-un mod memorabil și să evidențiem evoluția extraordinară a SMURD Arad în ultimii 15 ani.

  Mulțumim tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea evenimentelor, precum și tuturor celor care ne-au fost alături în aceste momente importante.
  Continuăm să lucrăm împreună pentru un viitor mai sigur și mai protejat pentru toți”, transmit reprezentanții ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.