Skateboarding-ul este oficial sport olimpic

  de - | 7 August 2016, 5:20 PM | Sport

  0

  Comitetul Olimpic Internațional a votat în unanimitate joi pentru includerea datului cu placa la Jocurile de Vară de la Tokyo din 2020. Olimpiadele vor include probe pentru bărbați și femei, atât din parc, cât și de stradă, cu un total de 80 de skateri concurenți, 40 de bărbați și 40 de femei, potrivit Vice.com/ro.

  Gândirea din spatele deciziei a fost legată de atragerea unei audiențe tinere. „Vrem să aducem sportul către tineri”, a spus președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach. „Cu multiplele opțiuni pe care tinerii le au, nu ne mai putem aștepta ca ei să vină automat către noi. Trebuie să facem noi pași către ei.”

  Skateboardul este doar unul dintre cele cinci sporturi care au fost adăugate în programul Olimpiadei, alături de alpinismul sportiv, karate, baseball/softball și surful.

  Sursa foto: Olympics.org

  Sursa foto: Olympics.org

  Potrivit dewtour.com, inclusiv Surfing-ul va deveni oficial sport olimpic.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.