duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Situație tensionată în vecinătatea României. Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate ONU, din cauza unui conflict între Rusia și Ucraina în Marea Neagră

  de - | 26 noiembrie 2018, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă pe tema creșterii tensiunii militare dintre Ucraina şi Rusia, după ce forțele ruse au deschis focul și au sechestrat duminică trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov, informează Agerpres,citați de Digi24.

  Reuniunea a fost solicitată atât de Rusia, cât şi de Ucraina, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP. Moscova a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora 11:00 (16:00 GMT, 18:00, ora României), a declarat un diplomat pentru AFP.

  Kievul a denunţat „un act smintit al Rusiei împotriva Ucrainei” și a acuzat că „atacul a fost premeditat”.

  Moscova a confirmat sechestrarea navelor şi faptul că a făcut uz de armament, acuzând vasele ucrainene de efectuarea unor „acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse”. Totul s-a petrecut în largul coastelor Crimeei, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

  Confruntarea de duminică s-a soldat cu trei răniţi în rândul ucrainenilor, potrivit Moscovei, în timp ce armata ucraineană avansează un bilanţ de şase răniţi. Strâmtoarea Kerci, singura cale maritimă între Marea Neagră şi Marea Azov, reprezintă o axă strategică de primă importanţă atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.