luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sirieni și vietnamezi, prinși la punctele de trecere a frontierei din județul Arad

  de Special Arad | 10 august 2020, 11:14 AM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră de la Vârşand și Nădlac au depistat cetățeni sirieni și vietnamezi care au încercat să treacă ilegal frontiera.

  În data de 9 august, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat, la aproximativ 1.000 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, douăsprezece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

  Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, pentru cercetări.

  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele douăsprezece persoane sunt cetăţeni din Siria, nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 12 si 16 ani. La cercetări aceştia au declarat că doreau să ajungă în Germania.

  În data de 10 august, în jurul orei 02.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii și saci de pufuleți, având ca destinaţie Germania.

  În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei au descoperit în compartimentul marfă, ascunse sub cutiile și sacii de pufuleți, nouă persoane, dintre care opt bărbaţi și o femeie.

  În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam cu vârste cuprinse între 21 şi 38 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.