duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Sirenele de alarmă aeriană au sunat miercuri, din nou, în Arad. A fost doar un exercițiu

  de Special Arad | 1 martie 2023, 10:00 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat ISU Arad- Alarmă aeriană. Miercuri, 01 martie 2023, între orele 10.00 – 11.00, are loc exercițiul „Miercurea alarmelor” pentru verificarea funcționării sirenelor din județul Arad, simulările vizând atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, dar și a celor cu acționare locală.

  Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații.

  Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

  Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

  Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență și administrațiile publice locale.

  Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

  Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

  UPDATE – Nota redacției (ora 10.30) Exercițiul -alarma aeriană- s-a desfășurat în condiții bune, soare afară. Nimeni nu s-a panicat, nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Ne „auzim” din nou cu proxima ocazie, adică tot un exercițiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.