#șiNOI ne-am oprit. O parte a României a intrat astăzi la ora 15 în repaus, după 29 de ani de stat pe loc (Foto)

  de Lucian Dănilă | 15 martie 2019, 3:40 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Ne-am oprit și noi, toți cei din redacția Special Arad. Am făcut-o pentru că ȘI NOI vrem autostrăzi în România, și noi, ca jurnaliști, vrem să beneficiem de condiții decente de trafic la noi în țară. Vrem să ajungem la fel de repede la București așa cum ajungem, de exemplu, la Viena.

  Aici, în Arad, suntem oarecum privilegiați. NOI avem autostradă, dar o autostradă care ne leagă de Vest. Dacă vrem să mergem la Iași, la București sau Constanța, la Baia Mare sau Craiova, ne gândim de două ori înainte să urcăm în mașină. Pe șoselele României se moare. Avem cea mai mare rată de mortalitate din accidente din toată Uniunea Europeană, iar una dintre principalele cauze este tocmai pentru că nu avem autostrăzi. Ne pierdem ani din viață pe drumuri și ne pierdem banii pe drumuri…

  O parte a României a intrat astăzi în repaus, de la ora 15 la 15:15. S-a întâmplat și la Arad unde transportatori, barmani sau ospătari, lăcătuși sau strungari, mecanici sau vopsitori, s-au solidarizat cu chemarea antreprenorului sucevean Ștefan Mandachi.

  În tot acest timp, mai marele partidului de la guvernare, Liviu Dragnea, ne transmitea chiar astăzi, aceste cuvinte:

  „Nişte şmecheri care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostradă. La ora 12.30 a început lucrul la primii metri de autostradă din Moldova. Primii metri reali. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România” (Liviu Dragnea).

  Atât înțelege el despre România și despre români. Iar ca ziua să aibă și puțin umor, tot el a anunțat că astăzi a început construcția pentru Autostrada Moldovei, la Bacău… Cu câteva ore înainte de 15…

  Ce s-a întâmplat în țară astăzi la ora 15?

  La ora 15.00, a început protestul #şîeu şi inaugurarea primului metru de autostradă, eveniment pus la cale de afaceristul sucevean Ştefan Mandachi, care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi“. Au fost câteva mii de români cu steaguri tricolore. S-a intonat imnul național.

  Mai multe bulevarde mari din Capitală au fost blocate de bucureştenii care s-au alăturat protestului. Astfel, a fost restrictionat Bd. Lascar Catargiu de la Piaţa Romană şi Sos. Kiseleff de la Str. Arh. Ion Mincu către Piaţa Victoriei.

  Fotbaliștii au stat sta și ei pe tușă la antrenamente. Echipa din Liga 1, Poli Iași, a protestat, la fel ca și Bucovina Rădăuți din Liga a treia, formație antrenată de fostul stelist, Dorin Goian.

  Dintre cei trei antreprenori provocați de Ștefan Mandachi, doar Viorel Cataramă a raspuns și a transmis că 1.000 de angajați ai săi nu au muncit timp de 15 minute.

  Au fost blocate mai multe bulevarde importante din marile orașe ale României. Pe prea mulți dintre noi ne doare…

  În centrul Clujului, dar și la intrarea în oraș, traficul a fost paralizat vreme de un sfert de oră. Unii s-au dat jos de pe bicicletă și au blocat chiar și trecerile de pietoni.

  O parte a României a intrat astăzi pentru 15 minute în repaus. Din păcate, însă, România este în repaus de 29 de ani încoace…

  UPDATE

  Universitatea Cluj, echipa de fotbal din Liga a 2-a, s-a oprit în semn de solidaritate vreme de 15 minute din drumul spre Bacău.

  Și centrul Aradului a fost blocat vreme de 15 minute.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Da exact! … când în cinci ore lejer ajungi la Viena, asta dacă vrei o capitală cosmopolită, cu spectacolele pământului, expoziții, viață culturală de clasa a I-a, meciuri de fotbal la Rapid Viena, … și în fine, shoping, dacă asta vrei. Vrei stranduri și baie în sezonul estival ai pleiada de stranduri termale de la unguri și Balatonul. Vrei munte ai la slovaci Tatra, la Polonezi pensiuni super și mai ales oameni de toată lauda și să nu mai amintim de austrieci. Deci ce să cauți spre sud/sud-est???? Doar să fi obligat, că altfel ce să cauți în Bucale, sau pe infecția de pe Valea Prahovei.

    --8 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.