sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Singurul candidat pentru postul de director adjunct la CMCA a fost admis. Pe surse, se știe cine

  de Tomck@t | 26 ianuarie 2023, 9:29 PM | Administraţie | Culise | Topic special

  2

  Candidatul, potrivit informațiilor Special Arad (foto: cmcarad.ro)

  La primul concurs de ocupare a funcției vacante de director executiv adjunct organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad, din decembrie 2022, singurul candidat a fost respins, deoarece nu a îndeplinit condițiile minime în specialitatea studiilor necesare, astfel că s-a organizat un nou concurs, în această lună. Din nou, există un singur candidat și tocmai a fost admis.

  Candidatul admis (ieri, 25 ianuarie) va participa la proba scrisă a concursului pe data de 31 ianuarie, la sediul Centrului, după care, în maximum 5 zile lucrătoare (7 februarie), va urma proba de interviu.

  „Pe surse”, candidatul ar fi tot din cadrul CMCA

  Ca și în cazul concursului pentru postul de manager al Filarmonicii, numele candidatului nu este făcut public din motive GDPR, însă din informațiile pe care le deținem „pe surse”, acesta nu poate fi altcineva decât Sorin Groza, angajat deja la Centrul Municipal de Cultură Arad, în funcția de consilier superior în cadrul departamentului Proiecte Culte. De asemenea, din noiembrie, el ocupă temporar funcția de director adjunct, până la finalizarea concursului. Asta de când Daniela Pădurean-Andreica, fostă adjunctă și delegată ani de zile pentru postul de director, a devenit oficial director executiv, prin concurs. În trecut, Sorin Groza a lucrat și la Direcția Venituri a Primăriei.

  Luna viitoare vom afla oficial dacă el este candidatul admis și – desigur – dacă va trece de cele două probe.

  În atribuțiile prevăzute în fișa de post a viitorului director adjunct intră menținerea permanentă a legăturii cu instituțiile de cultură, învățământ, știință, sport, tineret (aflate sau nu în directa subordonare a Consiliului Local Municipal) și cu ONG-urile arădene, participarea la întocmirea calendarului anual al activităților culturale, coordonarea activității Compartimentului proiecte-culte și a Clădirii Preparandiei, a compartimentului Administrativ și a Serviciului Activități Culturale și Administrare Cinematografe, precum și întocmirea proiectelor de hotărâri și a referatelor, printre altele. Mai multe detalii despre fișa postului, aici.

  UPDATE

  Funcția publică de conducere de director adjunct la Centrul Municipal de Cultură a fost ocupată oficial de către singurul candidat, Sorin Groza. În urma concursului, acesta a obținut punctajul final 173,60 (88,20 la proba scrisă, 85,40 la proba de interviu) și a fost declarat admis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. buna ziua dragi cititori, din pmdv cred ca oamenii de cultura si cultura din Arad, merita un om de cultura pe asemenea post. nahhh nu putem sa ne c……am in gusturile conducerii si a primarului, app doar se stie ca sotia acestui personaj este angajata la cabinetul primarului Bibi, deci nu cred ca mai sunt multe de spus………… va las pe voi sa trageti concluziile.

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.