sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sindicatul Filarmonicii întinerește! Noul președinte este Sergiu Bacoș, iar vicepreședinți Melinda Drug și Bogdan Barbu

  de Tomck@t | 21 mai 2021, 1:32 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  (foto: SHILOSCOPE, Georgy Shilov/ Claudiu Horeanu / Facebook)

  Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad are un nou președinte, Mihai Dogaru făcând pasul în spate, pe cale amiabilă, după 30 de ani petrecuți în această funcție. Cine sunt noii reprezentanți ai artiștilor Filarmonicii, respectiv președintele și cei doi vicepreședinți?

  Actele constituirii noii componențe a Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad sunt, deocamdată, în curs de finalizare, urmând ca după oficializare, membrii și liderii proaspăt aleși să iasă în public la o conferință de presă.

  Ei sunt noii lideri de Sindicat:

  Sergiu Bacoș – noul președinte de Sindicat – are 36 ani, este artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad (la trombon) din anul 2015, dar a colaborat cu instituția încă din liceu și din perioada facultății. De asemenea, este membru al formației Q Band și a făcut parte la un moment dat și din Orchestra Națională de Tineret. Și-a terminat studiile muzicale la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

  Sergiu Bacos foto Claudiu Horeanu
  Foto: Claudiu Horeanu

  Bogdan Radu Barbu – noul vicepreședinte de Sindicat – are 37 ani și este angajat al Filarmonicii Arad din anul 2004, ca solist instrumentist la trompetă. Și-a terminat studiile muzicale la Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică. Face parte din Orchestra Națională Română și a fost și în Orchestra Română de Tineret.

  Barbu Bogdan alaturi de Winton Marsalis
  Bogdan Barbu, alături de celebrul trompetist american de Jazz Wynton Marsalis, la un turneu în SUA. Arădeanul va cânta din nou alături de Wynton Marsalis la Sala Radio din București, pe 2 iulie a acestui an.

  Melinda Drug – noul vicepreședinte de Sindicat pe compartimentul Corului – are 50 de ani. Este artist liric din 1989. A terminat studiile muzicale la Timișoara, până în anul 2016 făcând parte din Corul Filarmonicii Banatul din Timișoara, după care din Corul Filarmonicii de Stat Arad.

  Melinda Drug

  Mihai Dogaru, fostul președinte al Sindicatului Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad, a declarat pentru Special Arad că schimbarea componenței Sindicatului a fost firească, având în vedere că cei trei lideri au atins vârsta pensionării. „Trei din vechea conducere a Sindicatului au intrat rând pe rând în pensie, ultimul din cei trei «mohicani» chiar acum, în aprilie. Era firesc, demult încă, ca conducerea Sindicatului să fie predată următoarei generații. Din nefericire, în opinia mea, această schimbare se face într-un moment greu pentru cultura la nivel național, nu neapărat doar la Arad. Mă refer la situațiile din Oradea, Craiova, București sau Iași, peste tot în țară sunt convulsii, probleme mari, atât între oameni la nivel local, cât și între oameni și politicile culturale, dacă le putem spune așa. Oricum, acest moment trebuia să aibă loc și în ceea ce privește prevederile statutare și în ceea ce privește raporturile noastre cu instituția”, a spus Mihai Dogaru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.