marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii, ambulanța, jandarmii și polițiștii au simulat un plan roșu de intervenție în apropierea Gării CFR Arad

  de Special Arad | 24 mai 2023, 5:17 PM | Știri Arad

  0

  (foto: CFR Infrastructură)

  Comunicat. Astăzi, 24 mai 2023, a fost activat un plan roșu de intervenție în cadrul unui exercițiu desfășurat în apropierea de Gara CFR din municipiul Arad, Calea 6 Vânători. Scenariul stabilit a fost gestionarea unei situații de urgență ca urmare a coliziunii a două automotoare, în care au fost surprinse 13 persoane.

  Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, de extragere a victimelor din zonele de pericol și de acordare a primului ajutor medical.

  La fel ca în situațiile reale, echipaje SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță au intervenit pentru salvarea persoanelor, trierea victimelor și acordarea primului ajutor în Postul Medical Avansat, precum și transportarea acestora la unitățile medicale din proximitate.

  Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat: 45 de pompieri arădeni care au încadrat: 3 autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, autospeciala CBRN si 5 ambulanțe SMURD, împreună cu echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Serviciului Județean de Poliție Transporturi, Serviciului Județean de Ambulanță Arad, Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad precum și 13 voluntari ISU Arad.

  Exercițiul a urmărit testarea capabilităților de intervenție şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuții în managementul tipurilor de risc, dar și verificarea punerii în aplicare, atât a planurilor proprii, cât și a celor de cooperare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.