Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina la Turneul Campioanelor

  de Lucian Dănilă | 30 October 2019, 2:44 PM | Sport

  0

  Simona Halep intra pe teren împotriva Elinei Svitolina cu avantajul psihologic a două victorii obținute în acest an. Prima a fost la Doha după ce a întors soarta jocului de la 1-4 în decisiv, iar a doua în semifinale la Wimbledon după o evoluție extraordinară.

  Tenisul nu ține mereu cont de statistici. Astăzi, la Turneul Campioanelor de la Shenzen, Simona venea după un meci foarte solicitant cu Bianca Andreescu și după alte două luni de inactivitate. Svitolina este câștigătoarea de anul trecut a Turneului Campioanelor și venea după victoria în minimum de seturi cu Pliskova. Începutul a fost clar de partea ucrainiencei, scor 3-0, dar Simona a revenit repede și a egalat la 3. Primul set a intrat în prelungiri, Elina și-a câștigat serviciul și s-a dus la 6-5 și, când toată lumea aștepta un tie-break, Svitolina și-a procurat repede trei mingi de set, câștigând în cele din urmă cu 7-5.

  svitolina

  Românca a pierdut primul set și în fața Biancăi Andreescu, dar astăzi a fost mai obosită decât în urmă cu două zile. Cu toate astea, a fost prima care a reușit break-ul și a condus cu 2-1, dar imediat Svitolina a egalat la 2. Apoi, sportiva din Ucraina a mai reușit un break la 0 la scorul de 4-3 pentru ea, s-a făcut 5-3 și urma să servească pentru câștigarea meciului. Simona nu a părut să renunțe și după trei mingi câștigate consecutiv avea două mingi de break. Obosită, Simona a încercat să scurteze punctele, ceea ce de fapt a încercat de mai multe ori în meci, iar asta i-a fost fatal. A comis nu mai puțin de 38 de greșeli neforțate, comparativ cu 21 de mingi direct câștigătoare. Mai atentă, dar și profitând de greșelile Simonei, Svitolina a egalat la 40 după care a câștigat următoarele două mingi și totodată meciul.

  Elina Svitolina s-a calificat astfel în semifinalele turneului, iar Simona așteaptă acum jocul dintre Bianca Andreescu și Karolina Pliskova pentru a face calcule. Există în acest moment riscul ca și dacă va câștiga cu Pliskova să nu obțină calificarea în semifinale dacă Bianca va câștiga contra sportivei din Cehia și apoi cu Svitolina în două seturi.

  shenzen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.