Silvana Retter, artist fotograf: Ascultă-ți inima!  

  de - | 26 aprilie 2020, 12:47 PM | Contributors | Povești despre oameni | Recomandările editorilor

  2

  Stau și privesc o coală de hârtie albă, în fața unui amalgam de gânduri și de emoții copleșitoare, în fața unui an memorabil 2020, în fața unei realități desprinse parcă din filmele SF ale adolescenței mele, în fața unui Dumnezeu care ne arată, de data aceasta astfel încât să o și înțelegem „în masă”, că nu avem mai nimic sub control.

  Pandemia m-a prins într-o perioadă a vieții mele în care, parcă mai mult ca oricând, aveam nevoie de liniște. Liniște a minții, a sufletului, a trupului.

  Cursul evenimentelor, al realității ce se petrece în jurul nostru, a venit ca o avalanșă.

  Abia am reușit să trag aer adânc în piept, în conștientizarea faptului că lumea întreagă va fi cuprinsă de un zbucium general de temeri, de panică, de durere, de pierderi, de moarte, de urmări.

  Am reușit pentru o perioadă să țin pasul cu știrile din toată lumea, am reușit pentru un timp să urmăresc toată durerea și teama, toate neajunsurile, am reușit să văd dincolo de cuvinte și de acțiuni – omul – în toată frumusețea și urâțenia lui. Într-o zi am închis televizorul și mi-am spus: PÂNĂ AICI!

  Ca atare, am ales pădurea de lângă casă, ca loc al revoltei și al tristeții mele interioare în fața „micimii” noastre ca ființe umane, și am început să alerg. Zilnic, kilometri întregi.

  Da, în Germania, țară în care locuiesc din 2006, încă mai avem voie să ieșim pentru activități în aer liber, atâta timp cât respectăm regulile locale.

  Respect zi de zi regulile impuse, în același timp în care respect, de asemenea, regulile dictate de inima mea.

  În natură am găsit liniștea de care aveam atât de multă nevoie, iar  comuniunea cu ea a creeat locul ideal de introspecție, mi-a dăruit putere și răspuns la multe întrebări, alături de o claritate asupra lucrurilor de care, inconștient, aveam nevoie.

  Am înțeles că putem învăța multe din tot ce ni se întâmplă, am înțeles că nu suntem „mici Dumnezei”, chiar dacă adesea ne jucăm „de-a asta”. Am înțeles că depinde de fiecare în parte, cum alegem să trăim de acum înainte, privindu-ne conștiința în propria reflexie din oglindă, la fel în relația cu semenii noștri.

  Am înțeles că nu aparținem doar familiilor noastre, cât ne aparținem și unii altora, la fel pământului pe care trăim. Că trebuie să avem grijă unii de alții, și asta nu doar în situații de criză.

  Sărbătoarea Paștelui de anul acesta a fost una dintre cele mai încărcate emoțional sărbători din toată viața mea de adult.

  M-am simțit binecuvântată în feluri pe care înainte le consideram probabil „de la sine înțeles” să existe.

  Binecuvântată pentru familia pe care o am alături, pentru familia pe care o am pur și simplu: vie, întreagă, iubitoare.

  Pentru minunile mele de părinți care îmi sunt sufletului, Icoană! Pentru faptul că îi am în viață încă, pe amândoi. Pentru faptul că au înțeles într-un târziu, că în această perioadă, trebuie să stea „cuminți” în casa lor, ca eu să îi pot avea alături, mult timp de acum încolo.

  Pentru prietenii și oamenii pe care îi iubesc și care la rândul lor îmi dăruiesc dragoste necondiționată. Pentru bunătatea din oameni!

  Pentru preotul care în Sfânta noapte de Înviere mi-a adus Lumina la ușă, în condițiile în care nici măcar nu am visat să o pot vedea de aproape, în anul acesta.

  „Dar din dar se face Rai”, așadar am dus Lumina mai departe din ușă în ușă oamenilor dragi, păstrând desigur toate condițiile de siguranță impuse de situația actuală.

  Am învățat încă o dată, că bunătatea poate aduce fericire în case și lumină în ochii celor din jur. Și am înțeles, că Lumina se află de fapt, în noi înșine!

  Am învățat, că Vocea lui Dumnezeu se aude cel mai bine, în tăcere.

  Hristos a Înviat!

  Silvana Retter – artist fotograf medaliat internațional & juriu

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.