Silvana este… the best! „The best cel puțin pentru o seară fermecată” (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 21 noiembrie 2017, 3:11 PM | Cultură | Foto | Recomandările editorilor

  0

  Despre Silvana Retter am mai scris de fiecare data la superlative. Este din Arad, este frumoasă și a câștigat o sumedenie de premii internaționale în fotografie. Locuiește de 11 ani în Germania, țară în care practic și-a descoperit pasiunea pentru fotografie.

  După premii obținute în Germania, în Franța, Elveția, Cipru, Spania și chiar Argentina, a venit timpul ca Silvana să câștige și în țara ei natală. Nu, nu la Arad ci în Banat, la Reșița, acolo unde în urmă cu câteva zile s-a deschis Salonul Internaţional de Artă Fotografică al Banatului Montan, ediţia I, în sala „Horaţiu Vornica” a Casei de Cultură a Sindicatelor, scrie argument-cs.ro. Preşedintele Foto Clubului Banatul Montan din Reşiţa, Flavian Săvescu, a fost principalul organizator al evenimentului.

  Titlul de „Best Author” al salonului de la Reșița a fost atribuit artistei Silvana Retter, din Germania, născută și crescută în Arad. Silvana a fost prezentă la evenimentul de la Reșița și a declarat pentru argument-cs.ro:

  „Sunt emoţionată şi onorată să primesc această distincţie, pe care fiecare fotograf o aşteaptă, şi unii o aşteaptă de mult, şi la care visează. Sunt de două ori mai fericită şi cu inima plină, pentru faptul că primesc acest titlu în ţara mea, unde îmi e inima. E plin de prieteni aici, mă simt acasă! Las mai departe fotografiile mele să vorbească, fiindcă emoţiile mă copleşesc”.

  Medalile de aur ale salonului au fost câştigate de către Guek Cheng Lim – Malaezia, Vitaly Novikov – Rusia, Istvan Magdo – România, Andreas L. Andreou – Cipru şi Ruxandra Călin – România. Printre medaliaţii cu argint se află Bogdan Negoiţă – România, Rusu Adela – România. Doi fotografi reşiţeni, Daniel Puşcău şi Doru Dumitru, au primit medalii de argint. Despre cei doi, Flavian Săvescu a spus că sunt fotografi excepţionali şi vor rămâne în istoria mişcării fotografice locale, fiind reşiţenii care au primit medalii prestigioase la primul salon internaţional de la Reşiţa.

  Flavian Săvescu a primit titlul de „Fotograful anului”, din partea Foto Clubului PRO Arad.

  Organizatorii au primit fotografii de la autori din 23 de țări, respectiv România, Grecia, Malaezia, Rusia, Cipru, Olanda, Canada, Portugalia, Danemarca, Germania, Lituania, Spania, Austria, Moldova, Bangladesh, India, Ungaria, SUA, Irak, Turcia, Macedonia, Iran și Bosnia și Herțegovina.

  La vernisaj au participat, Eugen Negrea, AFIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, Nelu Scripciuc, AFIAP, președintele Foto Clubului PRO Arad, prof.univ.dr. Eugen Moritz din cadrul Universitatii de Artă şi Design, Cluj, Facultatea de Arte Plastice, încheie argument-cs.ro.

  „Silvana Retter, the best”, a postat Eugen Negrea pe contul său de facebook. Răspunsul a venit chiar de la premiată: „The best, cel puțin pentru o seară fermecată”. Într-adevăr, cei care i-au văzut fotografiile știu că prin obiectivul ei lumea se vede minunat.

  best 1

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.