luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Și-au bătut joc de cupă… UTA a arătat ca o echipă modestă de liga a doua și a pierdut cu Universitatea Cluj

  de Lucian Dănilă | 10 februarie 2021, 8:03 PM | Sport

  2

  Cupa era unul dintre obiectivele clubului UTA, iar antrenorul Gyuszi Balint a și spus cu mai multe ocazii că dorește să joace finala după ce în cariera sa de jucător a pierdut o finală.

  UTA s-a prezentat la Cluj cu un prim unsprezece inedit. Cu Balint acasă și disponibil doar online sau pe telefon, s-a luat decizia ca cei care au evoluat mult în acest ritm de meciuri tot la patru zile să ia loc pe bancă sau chiar să nu fie incluși în lot. Astfel, piesele grele ale echipei, cei care au dus greul în tot acest campionat, așa cum sunt Iacob, Erico, Benga, Albu sau Roger nu au fost în echipa de start.

  Aceste decizii ne-au costat. Am tot respectul pentru jucătorii care au obținut promovarea după 12 ani în Liga 1, dar și astăzi, jucători ca Balauru, Melinte, Ilie, Buhăcianu sau Miculescu și-au arătat limitele, iar aici l-aș putea trece și pe Cipri Rus cu remarca că un atacant cum este el are nevoie de mingi venite din linia de mijloc, ceea ce nu s-a întâmplat. Simos Roumpullakou părea și el pierdut pe teren, având mari deficiențe de poziționare. Singurii care încercau ceva erau mijlocașii Isac și Modestas Vorobjovas, dar ei nu sunt deloc genul de jucători care să dea ultima pasă, astfel că Hora și Rus înotau prin preajma careului încercând să câștige duelurile la mingile înalte, câștigate aproape de fiecare dată de clujeni.

  După primele minute nu știam care echipă este cea din prima ligă și care este cea din liga secundă… UTA a intrat în teren cu acea atitudine prin care credea că a câștigat partida înainte de a o juca, iar declarațiile de dinainte cu o zi ale lui Alin Pânzaru nu mai aveau nicio valoare. Da, UTA a fost favorita acestei întâlniri, dar cu o asemenea atitudine era greu să câștige chiar și într-un meci cu Lipova sau Chișineu Criș…

  Universitatea Cluj a ratat două mari ocazii în primele patru minute, după care au mai urmat două în minutele 10 și 11. UTA a ajuns prima dată la poarta lui Muțiu abia în minutul 28, dar Ilie nu a avut un reflex prin care să poată împinge mingea în poartă după un corner executat de Isac. A mai urmat apoi un șut al lui Hora pe centrul porții și lovitura de cap a lui Miculescu, dar tot era prea puțin.

  UTA a primit gol în minutul 32 după o fază în care defensiva nu a existat. Taub a trimis o minge lungă spre Ribeiro, acesta a preluat la marginea careului, a pasat la 8 metri de poartă spre nigerianul Ogbu, iar acesta nu a fost deranjat nici cu o scamă de Simos Roumpullakou și s-a întors cu fața la poartă după care a trimis mingea sub bară: 1-0.

  Era evident că se impuneau schimbări. Deși am tot auzit că UTA are un lot echilibrat cu dubluri pe toate posturile, astăzi vreo 6-7 jucători au arătat că nu pot emite pretenții nici măcar să joace la o echipă de play-off-ul ligii secunde. Universitatea este departe de a fi în play-off, fiind pe locul 13 în Liga 2, deci exact acolo de unde a luat Gyuszi Balint pe UTA când a venit la Arad! Cu acel prim unsprezece din prima repriză, UTA nu ar putea emite pretenții de promovare din liga secundă în liga întâi, cam așa a arătat jocul.

  La pauză au rămas la vestiare Cipri Rus și Miculescu și au intrat Adrian Petre, aflat la redebut, și Antal. Jocul s-a mutat în apropierea careului lui Muțiu, dar Antal nu a reușit să marcheze din fața porții după o deviere excelentă a lui Hora. A intrat și Denis Rusu, UTA a atacat tot mai mult, dar fără a pune cu adevărat în pericol poarta adversă.

  Cei care au marcat au fost tot clujenii prin Ribeiro. Acesta a trimis o minge în cros spre poarta lui Balauru, Răuță a sărit și l-a derutat pe portarul arădenilor și mingea s-a dus în plasă la colțul lung: 2-0. Era minutul 73 și misiunea devenea tot mai dificilă. Antal a mai avut o ocazie în minutul 77, dar lovitura sa de cap la centrarea lui Shlyakov a fost prea slabă pentru a-l surprinde pe Muțiu. A mai fost un șut al lui Roger de la 16 metri, dar pe lângă poartă.

  Ne-am obișnuit cu finaluri incandescente la jocurile Bătrânei Doamne. Așa a fost și acum. Adi Petre a trimis excelent din lovitură liberă de la 18 metri, mingea a lovit transversala după care Antal a luftat din fața porții. Petre nu a făcut decât să amâne primul său gol marcat pentru UTA de la revenire. S-a întâmplat în ultima secundă a meciului, atunci când a fost găsit de Ilie la marginea careului, a preluat, l-a păcălit cu o mișcare din corp pe Dican și a trimis cu latul pe lângă Muțiu pentru 2-1. Imediat după gol, centralul Iulian Călin a fluierat finalul, iar Petre își mușca tricoul dezamăgit că el și echipa sa au părăsit competiția.

  Ultima fază a fost poate singura bucurie dintr-un meci în care UTA și-a bătut joc de cupă, în care anumiți jucători au ratat șansa de a demonstra că mai pot ajuta acest club și în care s-a văzut încă o dată că o linie de mijloc fără inventivitate nu poate surprinde prin acțiuni de atac nici măcar o apărare de liga secundă. Singurii jucători din lotul UTA care pot dezechilibra defensivele adverse prin pase sau driblinguri sunt Roger și Denis Rusu, dar ei vin mai mult din bandă. În aceste condiții este greu ca Hora, Cipri Rus sau Adi Petre să se aștepte că vor avea ocazii de a marca altfel decât pe contraatac. Faptul că Adi Petre a marcat la redebut poate să-i dea un moral bun pentru meciurile care vor urma, el arătând în cele 49 de minute în care a evoluat că mai are multe de spus și că poate fi foarte util în atacul Bătrânei Doamne.

  Rămânem cu amărăciunea că UTA a pierdut un meci într-o competiție în care putea avea norocul de a întâlni în sferturile de finală chiar o altă echipă din liga secundă, așa cum sunt Dunărea Călărași sau Petrolul Ploiești.

  Rămânem cu campionatul, iar UTA va juca sâmbătă de la ora 14.30 pe arena „Ilie Oană” din Ploiești contra Chindiei.

   „U” Cluj – UTA Arad 2-1 (1-0)

  Au marcat: Ogbu (32), Ribeiro (73) / Adrian Petre (90+4)

  „U” Cluj: Muțiu – Dican, Răuță, Luchin – Taub, Negrean (58 Filip), Atska, Golan (74 Chacana), Pîrvulescu (90 Ștefănescu) – Ribeiro (90 Meșter), Ogbu (58 Gavra).

  Antrenor: Costel Enache

  UTA: Balauru – Shlyakov, Melinte, Ilie, Simos Roumpullakou – Miculescu (46 Adrian Petre), Isac, Modestas Vorobjovas (80 Roșu), Buhăcianu (60 Denis Rusu) – Hora (70 Roger), Cipri Rus (46 Antal).

  Antrenor: Alin Pânzaru (în condițiile în care Gyuszi Balint este în izolare)

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vina este si a voastra,@Lucian,pentru ca tacit,s-a facut o conventie ca sa nu se critice UTA…Ok,acceptatMicrofonul iti apartine mai departe!!!
   Iti place ceea ce vezi,abordare,atitudine,personalitate?Hmmmm….Dupa cum te cunosc,nu prea cred…Ma complac in nimic,sau avem ceva de spus?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.