Miss Japonia – o mică victorie împotriva prejudecăților rasiale

  de - | 7 septembrie 2016, 9:04 AM | Monden | Video

  0

  La un an după ce a fost aleasă o controversată Miss de culoare, o japoneză de origine indiană a fost încoronată luni Miss Japonia, o mică victorie împotriva prejudecăților rasiale într-un arhipelag care încă nu este deschis spre diversitate, relatează Agerpres, citând AFP.

  Anul trecut, afroasiatica Ariana Miyamoto a fost copleșită de jigniri pe rețelele de socializare, unde mulți s-au indignat că a fost încoronată Miss Japonia o “hāfu” — din engleză ‘half’ (jumătate) — mai degrabă decât o japoneză “pură”.

  2015-miss-universe-japan-receives-backlash-for-being-bi-racial

  Ariana Miyamoto, Miss Japonia 2015

  „Înainte de Ariana, nu se vedea cu ochi buni o metisă reprezentând Japonia”, a declarat pentru AFP Priyanka Yoshikawa, care și-a dominat rivalele de la înălțimea ei de 1,76 m. „Ea ne-a dat curaj mie și altor tinere fete metise și ne-a arătat calea. Am vrut și eu să arăt celorlalți că acest lucru poate fi posibil”, a mărturisit noua Miss.

  Tânăra în vârstă de 22 de ani, care s-a născut la Tokyo dintr-un tată indian și o mamă japoneză, speră să contribuie la schimbarea mentalităților într-o țară etnic omogenă, mult timp izolată, unde copiii din căsătoriile mixte reprezintă 2 la sută din nașteri.

  Miss Japonia 2016, Priyanka Yoshikawa

  Miss Japonia 2016, Priyanka Yoshikawa

  Noua Miss Japonia care practică kick-boxingul în timpul liber și are o diplomă în dresajul elefanților, visează deja să cucerească titlul de Miss World, în decembrie, la Washington.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.