marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Și-a înscenat propria răpire. De ce a recurs la acest gest, o sibiancă de doar 14 ani

  de - | 10 mai 2023, 1:29 PM | Naţional

  0

  Un caz straniu, dar și în același timp comic, s-a petrecut în Sibiu, unde o copilă de 14 ani a dispărut marți, 9 mai a.c., de la domiciliu. Părinții au găsit în schimb un bilet de răscumpărare în poarta casei.

  Potrivit înscrisului, părinții aveau la dispoziție trei ore ca să poată să-și primească înapoi fiica de 14 ani, în schimbul banilor. Doar că, în mod cu totul straniu, nu apărea și suma pe care se presupunea că trebuie să o dea așa-zișilor răpitori.

  Acest amănunt, precum și scrisul extrem de „rudimentar”, dar și alte detalii, cum ar fi faptul că mai adolescenta mai plecase o dată de acasă, fără știrea părinților, fiind găsită pe raza localității Hașag, la aproximativ 20 de kilometri depărtare, i-au pus pe gânduri pe polițiștii alertați de familie cu dispariția acesteia.

  O zi mai târziu a fost dezlegat întregul mister când, după nici 24 de ore, copila a fost găsită. Aceasta le-a mărturisit că a vrut să se răzbune pe părinți.

  Găsită după nici o oră și jumătate de la mediatizarea cazului

  Poliția Județeană Sibiu a făcut public cazul miercuri dimineața, 10 mai a.c., când a cerut ajutorul populației, oferind mai multe fotografii cu copila dispărută, dar și cu semnalmentele acesteia: „Dacă ați văzut-o, anunțați urgent Poliția! Polițiștii sibieni caută o minoră în vârstă de 14 ani, care a dispărut de la domiciliu. Persoanele care pot oferi informații ce pot  să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgență 112… Semnalmente: înălțime 158 cm, greutate 55 de kg, păr șaten, ondulat, voluminos, ochi căprui, constituție atletică”.

  S-a menționat și că, în momentul plecării, minora purta un hanorac de culoare gri, bluză de culoare albă, pantaloni blue-jeans de culoare albastră, cu rupturi în zona genunchilor, încălțăminte sport de culoare albă cu dungi negre și că nu prezintă semne particulare.

  Oana a plănuit totul în detaliu, dar a lăsat în urmă o serie de probe

  Cu această ocazie au fost oferite și amănunte din dosar: „La data de 9 mai, în jurul orei 15:30, polițiștii sibieni au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că, la aceeași dată, în intervalul orar 14:00 – 15:30, fiica sa, Oana Ciovică, în vârstă de 14 ani, din localitatea Ocna Sibiului, a dispărut de la domiciliu. În jurul orei 15:30, pe poarta de acces în curtea casei, tatăl minorei ar fi găsit un așa-zis bilet de răscumpărare, scris rudimentar, prin care părinților li se cereau bani în schimbul minorei, fără a preciza o anumită sumă de bani, pe bilet fiind notat și un număr de telefon”.

  Părinții și-au amintit și că în ziua respectivă au trimis-o pe adolescentă la ATM-ul din apropierea casei, ca să scoată niște bani. Straniu li s-a părut însă tuturor faptul că atât banii, cât și cardul au fost găsite în casă, semn că între timp minora s-a întors la locuință și a dispărut imediat după aceea. Familia a remarcat că nu mai este acasă cam după o oră și jumătate, când a început să o caute peste tot.

  În urma verificărilor efectuate, polițiștii sibieni nu descoperit nici un indiciu care să susțină ipoteza răpirii. De aceea nici nu s-a pomenit nimic despre emiterea unei atenționări de genul „Alertă răpire copil”. Ancheta a vizat atât identificarea posibililor martori, cât și documentarea unui eventual traseu pe care minora să-l fi parcurs.

  Copila a recunoscut că a vrut să le dea o lecție părinților

  La nici o oră și jumătate de la mediatizarea cazului, polițiștii sibieni au anunțat că Oana a fost găsită, tot în localitatea unde fugise și prima dată de acasă: „În urmă cu câteva minute, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au depistat-o pe minora în cauză pe raza localității Hașag, la domiciliul unei rude”.

  Adolescenta a mărturisit că și-a înscenat răpirea „pe fondul unor neînțelegeri cu părinții”. Practic, a vrut să se răzbune pe ei, pentru că o certaseră din cauza unor note mici obținute la școală.

  În final, Oana a fost dusă la Protecția Copilului: „Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că minora nu a fost victima niciunei infracțiuni, fiind preluată de către reprezentanții DGASPC Sibiu”.

  sursa: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.