Și-a împușcat mortal partenerul de vânătoare confundându-l cu o vulpe!…

  de Special Arad | 1 iunie 2014, 12:12 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Polițiștii de la Investigații criminale au fost solicitați aseară târziu, în jurul orei 21, să intervină pentru a demara cercetările privitoare la un accident de vânătoare petrecut pe raza orașului Lipova, într-o zonă împădurită de lângă Milova. Doi bărbați – unul în vârstă de 58 de ani, celălalt (victima), de 51 -, autorizați ca posesori de arme de vânătoare și având permisiunea să vâneze vulpi, au fost protagoniștii tragicului eveniment care pe primul (arădean) l-a trimis la morgă, iar pe partenerul său (timișorean) în arestul IPJ Arad. Judecătorul a semnat mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile împotriva timișoreanului pentru omor din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor – în speță uz de armă fără drept. Conform ofițerului de presă al Poliției Arad, Camelia Tuduce-Berar, „victima a decedat pe loc, iar cel care a tras a declarat că a văzut ceva mișcându-se într-un tufiș și a crezut că e o vulpe”, numai că toate regulamentele de vânătoare specifică clar că focul nu se declanșează de către de vânător decât în momentul în care acesta s-a asigurat că ținta din bătaia puștii este exact vânatul pe care are dreptul legal să îl împuște. Conform Codului penal, uciderea din culpă se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar uzul de armă fără drept de la 1 la 3 ani.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.