Și-a filmat fiii timp de cinci ani. Rezultatul, documentarul „Frații”, îl puteți vedea în această seară, în curtea Turnului de Apă

  de Special Arad | 30 iulie 2019, 1:26 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: Fenris Film / IMDb)

  KineDok se mută în această lună într-o locație nouă: un nou concept, un nou spațiu, proiecții fresh în exterior! „Frații” (în regia lui Aslaug Holm), filmul documentar norvegian adus la Arad de One World Romania cu sprijinul Asociației CitiZenit, va avea proiecția în această seară (marți), de la ora 21:30, în curtea Turnului de Apă.

  „Ne vedem seara pe răcoare în curte să vedem un documentar intim și autentic, dar în același timp nostalgic cu privire la viață și la dulcea copilărie”, spun co-organizatorii evenimentului, reprezetanții Asociției CitiZenit.

  Prețul unui bilet costă 10 lei. Informații pot fi solicitate la adresa de e-mail [email protected] sau prin mesaj direct către pagina de Facebook CitiZenit.

  Sinopsis:
  Documentarul prezintă relația apropiată dintre doi frați. Markus (14) și Lukas (11) locuiesc într-o casă veche, cu pereți galbeni, în centrul orașului Oslo. În apropierea locuinței lor, curge un râu. Un rai pe pământ în inima unui mare oraș. Copacii cresc înalți străpungând cerul, iar pe sub ei susură întunecat și ademenitor apa. Aici cresc cei doi frați, cu visurile și năzuințele lor pentru viitor. Lui Markus îi place fotbalul și își dorește să devină un profesionist al sportului. Îl joacă încă de la vârsta de cinci ani și nu există altă echipă mai bună decât Liverpool. Filmul ne înfățișează lupta dusă de el și pasiunea de care dă dovadă pentru a-și atinge scopurile. Lukas e cel cu o fire filosofică căruia îi place să se gândească la tot felul de lucruri – despre lumea din jur, despre el însuși și despre sensul vieții: „Mami, ce o să se întâmple cu visurile mele după ce mor, o să rămână în viață?”. Acest documentar intim și personal este filmat de mama lor. Aslaug Holm realizează atât imaginea, cât și regia filmului, propunându-și să pătrundă în lumea autentică a copiilor și să găsească adevărul și esența vieții.

  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația CitiZenit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.