Sharapova a câștigat finala de la Roland Garros, dar Halep a făcut un meci extraordinar

  de Special Arad | 7 June 2014, 7:47 PM | Sport

  0

  Finala de la Roland Garros s-a terminat, din păcate pentru România, cu rusoaica Maria Sharapova câștigând în fața Simonei Halep. Cu toate acestea, românca a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, ducând meciul în setul trei și punându-i probleme mari rusoaicei.

  Finala a durat trei ore și trei minute, dar mare parte din timp s-a datorat faptului că Sharapova aștepta foarte mult până să servească. Încă din primul set, arbitrul a avertizat-o verbal pe rusoaică pentru tragerile de timp, dar avertismentul concret a venit doar în startul setului trei.

  Astfel, primul set s-a încheiat cu scorul de 6-4 în favoarea Sharapovei, după ce Halep a avut un start foarte bun, conducând cu 0-2.

  Setul doi a fost unul de infarct pentru fanii ambelor jucătoare, cu multe răsturnări de scor și cu un final extraordinar pentru Simona. Ajuns la 6-6, setul s-a prelungit în tie-break. În tie-break Sharapova a început tare și a vrut să tranșeze jocul. La scorul de 5-3 (în tie-break) pentru rusoaică, Halep a dat dovadă de mult caracter și a întors jocul în favoarea ei, câștigând setul cu 7-6 (7-5 în tie-break).

  Setul trei s-a încheiat cu scorul de 6-4 pentru Maria Sharapova, cu rusoaica căzută în genunchi și izbucnind în lacrimi.

  Sharapova este la al doilea succes la Roland Garros, primul fiind în urmă cu doi ani. Imediat după finalul meciului, rusoaica a explicat că este cea mai dură finală de Grand Slam pe care a disputat-o vreodată.

  A fost cea mai dură finală de Grand Slam pe care am jucat-o vreodată. Am tot respectul pentru Simona, care a jucat extraordinar astăzi”, a declarat Maria Sharapova, după câștigarea Roland Garrosului.

  La rândul său, Simona Halep a ținut și ea să o felicite pe Sharapova pentru victorie, spunând, totodată, că acest moment este unul special pe care nu-l va uita niciodată.

  Este un moment special pe care nu-l voi uita toată viața. Vreau să o felicit pe Maria! A meritat titlul. Am avut două săptămâni incredibile. Vreau să mulțumesc tuturor, dar mai ales românilor. Vă mulțumesc din inimă că ați fost alături de mine!”, a declarat Halep, la finalul meciului.

  Începând de luni, după centralizarea punctelor de la Roland Garros, Simona Halep va ocupa locul 3 în clasamentul mondial WTA, cel mai bun loc ocupat vreodată de o jucătoare de tenis din România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.