duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Sfârșitul iernii vine cu vreme atipică în România. Unde se anunță ploi și unde va ninge

  de - | 26 februarie 2024, 8:10 AM | Naţional

  0

  Meteorologii anunță temperaturi deosebit de ridicate pentru ultimele zile ale lunii februarie, dar și precipitații, mai ales în partea de vest, sud-vest, centru și nord a țării. La munte sunt așteptate ninsori.

  Luni, 26 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit spre sfârşitul lunii februarie, deşi valorile termice din timpul nopţii vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior în jumãtatea de est a ţãrii.

  Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zonele montane şi submontane, în extremitatea sud-vesticã şi cea de nord-est, dar numai izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, în Banat şi trecãtor în Moldova.

  Temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade pe litoral şi în jurul a 20 de grade în Crişana şi sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -3 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest.

  În cursul nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul extrem şi în sud-est, pe alocuri se vor forma nori joşi sau ceaţã.

  Marți, 27 februarie, vremea va fi în continuare mult mai caldã decât normal în aceastã perioadã din an în aproape toatã ţara, cu precãdere în vest şi nord-vest, deşi valorile termice vor scãdea uşor în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8…11 grade pe litoral şi în deltã şi 20…21 de grade în zonele deluroase din vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, mai scãzute în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la 9…10 grade.

  Cerul va fi în general variabil, însã dimineaţa şi mai ales noaptea, pe alocuri în sud şi în est, vor fi nori joşi şi ceaţã (cu probabilitate mai mare în Dobrogea unde pot persista); în a doua parte a intervalului, înnorãri temporare vor fi şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în Banat, în sudul Transilvaniei şi în dealurile Crişanei, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.