joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Sfântul Sava a fost sărbătorit și la Arad. Dansatorii sârbi au urcat pe scena Teatrului „Ioan Slavici” din Arad

  de Andreea Daniela B. | 29 ianuarie 2023, 10:40 AM | Cultură | Știri Arad | Topic special

  0

  Sfântul Sava a fost un prinț sârb a Zahumliei și călugăr ortodox, primul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Sârbe autocefale, creatorul literaturii și legislației sârbe, fondatorul Mănăstirii Hilandaru de pe Muntele Athos și un diplomat, conform Wikipedia.

  Este considerat unul din cele mai importante figuri ale istoriei sârbe și este canonizat și venerat de Biserica Ortodoxă Sârbă. Viața sa și devotamentul său personal pentru poporul sârb au fost interpretate în multe lucrări artistice din perioada medievală până în cea modernă. Catedrala Sfântul Sava din Belgrad îi poartă numele și este cea mai mare biserică din lumea ortodoxă.

  Astfel, fiind o personalitate atât de importantă în viața sârbilor, acesta a fost sărbătorit și la Arad.

  Sfântul Sava arată neamului nostru calea și împacă fratii. Anul acesta, în Arad și în toate bisericile noastre, ne închinat Lui si Îi transmitem rugăciune noastre cu speranța că i le va transmite Domnului”.

  Așadar, cu ocazia acestei sărbători sfinte, sute de dansatori au urcat pe scena Teatrului „Ioan Slavici” din Arad și au încântat privirile celor prezenți la eveniment cu cântece și cu dansuri tradiționale sârbești.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.