Serviciul Județean de Ambulanță Arad încheie 2018 într-o notă pozitivă

  de Special Arad | 21 decembrie 2018, 5:29 PM | Administraţie

  0

  Serviciul de Ambulanță Județean Arad încheie acest an într-o notă dominant pozitivă pe fondul suplimentării semnificative a parcului auto cu ambulanțe, într-un moment în care se impunea cu adevărat mărirea capacității de intervenție și creșterea gradului de operativitate la nivelul Aradului. Aspecte sesizate de altfel la nivel de minister de către dr. Raveca Mărioara Nicoară, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

  „Mă bucur că am găsit multă receptivitate la forurile superioare de conducere de la București, în condițiile în care dotarea cu ambulanțe moderne a serviciilor județene constituie o prioritate pentru actualul Guvern. În momentul de față Aradul a primit deja 8 ambulanțe iar în zilele următoare vor sosi încă 4. Sunt dotări absolut necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate, vorbim despre asistența publică de urgență, cea de nivel prespitalicesc. Un merit important în tot demersul îl are fără îndoială și domnul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență care s-a dovedit întotdeauna un partener de dialog extrem de deschis și după cum se vede operativ. Menționez că sursa de finanțare a Serviciului de Ambulanță Județean Arad este integral de la Bugetul de Stat. Vă spuneam în nenumărate ocazii că nu practicăm o meserie ușoară, însă o facem cu profesionalism și dedicație iar când suntem sprijiniți, de câstigat au doar arădenii, beneficiarii acestor servicii atât de necesare în societate.

  Ne-am confruntat în anul 2018 cu o cazuistică complexă și variată în care au predominat incidențele de stopuri cardio-respiratorii, traumatismele de diferite naturi iar leziunile rezultate în urma accidentelor rutiere ne-au solicitat într-o măsură semnificativă. Pe linie internă de personal nu pot să nu amintesc faptul că suntem în continuare preocupați de extinderea colectivului și perfecționarea profesională a celui existent, pentru a răspunde mai eficient solicitărilor populației. În acest sens, am cerut în toamnă aprobarea a încă 8 posturi iar în momentul de față așteptăm confirmarea.

  În perioada imediat următoare atenția noastră se îndreaptă spre acoperirea cu succes a situațiilor pe linie de intervenție în perioada sărbătorilor de iarnă și aici aș recomanda arădenilor cumpătare și echilibru pe linie de consum alimentar și etilic. Vă pot promite că și în acest an ne vom face datoria în mod exemplar sub deviza  “Totdeauna şi tuturor gata pentru ajutor”, spune dr. Raveca Mărioara Nicoară, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.

  La finalul conferinței, cei prezenți au fost colindați de un grup de la Ansamblul Folcloric de la Dieci, un cadou făcut de directoare angajaților SAJ.


  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.