marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Transporturile vor fi monitorizate printr-un sistem electronic, pentru combaterea evaziunii fiscale”

  de - | 11 aprilie 2022, 7:25 PM | Comunicate contra cost

  0

  Tehnologia va fi utilizată pentru a supraveghea mai eficient transporturile. Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a mijloacelor de transport marfă.

  „Sistemul va monitoriza deplasarea bunurilor cu risc fiscal între două locații situate pe teritoriul național. Se urmărește astfel combaterea evaziunii fiscale. Pentru fiecare transport se va genera un cod unic de înregistrare, elemente de interconectare cu camere de luat vederi, dispozitive de monitorizare a traficului rutier și componente software pentru analiza datelor deținute la nivelul instituțiilor publice. Scopul acestui sistem este de a creşte gradul de colectare a impozitelor şi combaterea comerţului ilicit de bunuri. Lista bunurilor cu risc fiscal ridicat va fi stabilită prin ordin al ANAF. Noul sistem va permite și alte controale, printre care respectarea tonajului pentru a proteja drumurile publice”, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.