duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Primăriile trebuie să pregătească proiectele pentru Valul Renovării”

  de - | 16 martie 2022, 2:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  Banii europeni pentru proiectele cuprinse în Valul Renovării, destinate renovării clădirilor publice și blocurilor, vor fi disponibili în perioada următoare. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunță că a fost semnat Acordul de finanţare privind implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) între Ministerul Dezvoltării și Ministerul Proiectelor Europene care facilitează lansarea apelurilor de proiecte, la 1 aprilie. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) gestionează integral două componente majore, Valul Renovării şi Fondul Local,  investiţiile în cicloturism şi construirea de creşe, pentru care a elaborat şi finalizat ghidurile solicitantului pentru proiectele finanţate.

  „Valul Renovării are un buget de 2,2 miliarde de euro care ajunge la 2,8 miliarde de euro prin supracontractare și este destinat lucrărilor de renovare energetică a blocurilor și clădirilor publice. Administrația arădeană trebuie să fie pregătită să acceseze bani, pentru a rezolva atât problema presantă a energiei cât și estetica unor clădiri publice. Primăria Arad are multe clădiri care trebuie renovate și avem o mare oportunitate acum. Fondul local are un buget de 2,1 miliarde de euro, 2,7 miliarde prin supracontractare și urmărește tranziţia verde şi digitală, achiziţia de transport verde”, a declarat Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.