vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea (PNL): „Punctul de pensie a crescut constant în guvernarea liberală: de la 1265 de lei la 2032 de lei!” (P)

  de - | 14 decembrie 2023, 10:35 AM | Comunicate contra cost

  2

  Protejarea puterii de cumpărare a pensionarilor este o prioritate pentru PNL, care poate fi verificată prin decizii și fapte, susține deputatul Sergiu Bîlcea.

  „În ultimii patru ani, în guvernarea liberală, punctul de pensie a fost majorat de trei ori – de la 1265 lei, cât era în 2019, la 1785 lei, cât este în prezent. De la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie se majorează din nou cu 13,8% și ajunge la 2.032 de lei. Este un angajament asumat în 2020 care este respectat de către PNL. Creșterea semnificativă a punctului de pensie este necesară pentru a proteja această categorie socială vulnerabilă și este important că guvernarea PNL a reușit să aducă fondurile necesare fără să încetinească investițiile. Cred în continuare că avem nevoie de acest echilibru între investițiile care aduc dezvoltare, implementarea unor reforme și utilizarea resurselor spre domenii cheie ca educația, sănătatea și protejarea categoriilor sociale vulnerabile, așa cum sunt pensionarii. Cifrele concrete arată că PNL este un susținător al creșterii pensiilor prin fapte, nu doar declarativ”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea, președintele PNL Municipiul Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De cresterea inflatiei ne zici ceva? Dar de cresterea preturilor la absolut orice, fără o justificare economica? Ce ne spui de scăderea puterii de cumparare cu 40% față de anul trecut? Degeaba dati niste marunti la pensie daca pentru facturi si mancare se plateste dublu aproape fata de anul trecut. De ce nu dati o lege ca veniturile se actualizeaza in fiecare an cu coeficientul de inflatie din anul precedent. Si abia apoi, peste procentul finflatiei sa mai spuneti cu cat cresc pensiiile si salariile. Pana atunci e doar gargara.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.