joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea (PNL): „Grup de lucru pentru combaterea violenței în școli” (P)

  de - | 23 noiembrie 2023, 2:22 PM | Comunicate contra cost

  1

  Evenimentele mediatizate săptămâna trecută, în care un grup de eleve au lovit și au abuzat o altă elevă a stârnit un val de emoție și au atras atenția asupra violenței din școli. Deputatul Sergiu Bîlcea a lansat o invitație pentru o dezbatere legată de această problemă instituțiilor și organizațiilor care au atribuții în acest sens. La sediul Consiliului Județean, au participat vicepreședintele CJA Ionel Bulbuc, Inspectorul Școlar General Marius Göndör, inspectorul școlar pentru copii cu probleme speciale Camelia Moler, inspectorul pentru învățământ special Zagorka Milencovici, directorul DGASPC Arad Erika Stark, șeful de serviciu din cadrul DGASPC Sorin Macavei, reprezentantul asociației părinților Sorin Hoară și reprezentantul IPJ Arad, de la Biroul Siguranță Școlară, Ovidiu Nădrăguță.

  „Scopul acestei prime întâlniri este acela de a lucra împreună pentru reguli și practici care să prevină și să combată violența în școli, nu acela de a investiga fapte din trecut. În urma discuțiilor foarte constructive, am căzut toți de acord că violenței în școli este un fenomen vechi care va continua în viitor, dar trebuie tratat cu mare atenție și cu instrumente mai bune. Există numeroase campanii de informare în școli legate de violență și fenomenul bullying, vom încerca să găsim forme în care să susținem și mai mult această formă de educație, inclusiv prin organizații non-guvernamentale. Experiența tuturor acestor instituții este aceea că elevii violenți vin cu probleme de acasă, din familie, din societate care se reflectă și în școli. Există un program Școala pentru Părinți, prin care se acordă consultanță părinților copiilor cu probleme, dar este pe bază de voluntariat. Ne gândim la un proiect de lege care să oblige copiii cu probleme de comportament și părinții lor să participe la programe educative, așa cum este cazul recent al celor cu probleme penale. Impresia generală este aceea că libertatea elevilor a câștigat mult, dar există și consecințe nefaste, printre care lipsa instrumentelor instituțiilor de a sancționa cu adevărat comportamentul violent în școli. În perioada următoare, voi lucra împreună cu toate instituțiile care au răspuns apelului meu, cu părinții și cu elevii, pentru îmbunătățirea cadrului legal, practici și proiecte care să permită combaterea violenței în școli”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.