duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Peste 17 miliarde de lei pentru economie și protecție socială”

  de - | 12 aprilie 2022, 2:57 PM | Comunicate contra cost

  0

  Guvernul a lansat proiectul „Sprijin pentru România” care conține măsuri economice și sociale pentru cei afectați de criza energiei și războiul din Ucraina. Valoarea proiectului este de 17,3 miliarde de lei, dintre care 52% provin din fonduri europene și 48% de la bugetul de stat.

  „Este un sprijin binevenit și așteptat, care urmărește susținerea economiei, realizarea coeziunii sociale și solidaritatea între generații. 300 de milioane de euro merg spre IMM-urile afectate de criza energiei și război. 200 de milioane de euro vor fi orientați spre stimularea investițiilor cu impact major în economie, investiții în valoare de peste un milion de euro, cu efect de dezvoltare regională. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru susținerea transportatorilor și distribuitorilor afectați de creșterea prețului combustibililor, cu o subvenție de 0,50 lei/litrul de carburant, sprijin care estimăm că va ajunge la  4.000 de firme. Agricultura va beneficia de câteva programe distincte, cu sprijin pentru procesatorii de produse agricole și fermieri. O componentă majoră a programului se referă la cei afectați de creșterea prețurilor: un miliard de euro, dintre care jumătate din fonduri europene, merg spre vouchere pentru alimente de bază. Vor beneficia de voucher în valoare de 50 de euro la fiecare două luni familiile cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit și mai mic de 600 de lei pe lună, pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei pe lună, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, vor fi vouchere și pentru elevii care primesc burse sociale. Salariul minim poate crește cu 200 de lei, valoare pentru care nu vor fi percepute taxe”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.