marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „Consiliere psihologică obligatorie pentru copiii care săvârșesc fapte penale!” (P)

  de - | 27 septembrie 2023, 10:48 AM | Comunicate contra cost

  0

  Problema minorilor care săvârșesc fapte penale pentru care nu răspund în fața legii este în atenția parlamentarilor. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a anunțat că a votat o nouă lege, prin care minorul care săvârșește fapte penale, dar nu răspunde penal şi părinţii acestuia, sunt obligaţi să participe la programe speciale de consiliere psihologică. Proiectul adoptat de deputați modifică şi completează în acest sens art.84 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi art. 121 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.

  „Minorii nu răspund penal pentru faptele săvârșite, indiferent dacă vorbim despre violență, furt sau alte fapte. Totuși, este evident că acest comportament este un pericol atât pentru ei și pentru viitorul lor cât și pentru cei din jur. Prin această lege, ne asigurăm că atât minorii în cauză cât și părinții lor participă la programe de consiliere. Este un pas spre conștientizarea propriilor fapte, a riscurilor pentru ei și pentru cei din jurul lor. În lipsa acordului părinţilor, măsura poate fi dispusă de către instanţa judecătorească”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.