joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sergiu Bîlcea: „2024 va fi anul Avram Iancu!” (P)

  de - | 20 iunie 2023, 4:59 PM | Comunicate contra cost

  0

  Anul viitor se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, un personaj istoric care a luptat pentru afirmarea drepturilor națiunii române în Transilvania. Un proiect de lege inițiat de parlamentarii PNL a stabilit că anul 2024 va fi „Anul Avram Iancu”, a anunțat deputatul Sergiu Bîlcea.

  „Avram Iancu a fost unul dintre conducătorii mișcării naționale din Transilvania în timpul Revoluției de la 1848. Numit Craiul Munților, Avram Iancu este un personaj îndrăgit în imaginarul colectiv al românilor. Anul dedicat eroului național va crea cadrul potrivit pentru organizarea unor evenimente care să evoce personalitatea istorică, să permită crearea unor proiecte educaționale prin care elevii în special să înțeleagă mai bine rolul jucat de marile personalități istorice în afirmarea drepturilor națiunii române. Deși a luptat cu arma în mână pentru drepturile naționale, Avram Iancu a fost un personaj european, care a dorit să construiască o societate democratică și pașnică, în care fiecare națiune să fie independentă și fiecare om să fie liber!”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.